TIPS TIL EN FRISK OG GOD HØST

Her er tipsene du trenger for å holde deg i god form denne høsten.

For deg som studerer

Å gå på skole eller være student krever stor konsentrasjon og høy hjerne-aktivitet. Da kan det være fint å sørge for at kroppen får ekstra hjelp ved å ta kosttilskudd.

− Vi anbefaler alle studenter å ta kosttilskuddet Eye Q, forklarer Ida Beyer Årvåg i Life Byhaven.
Eye Q inneholder EPA, som er nødvendig for kommunikasjonen mellom nervecellene og for å lagre minner. Det inneholder også DHA og GLA.
− GLA omvandles lett til DGLA som danner arakidonsyre. Sammen med DHA har det stor betydning for konsentrasjon, koordinasjon, lese- og skriveevne, hukommelse og humør, forteller hun.

Ta D-vitamin

D-vitamin kalles også solskinnsvitamin fordi kroppen selv kan produsere vitaminet når huden utsettes for sollys. Når soltimene blir færre, er det viktig å ta tilskudd av D-vitamin. D-vitamin bidrar blant annet til at immunsystemet fungerer som normalt, og er med på å opprettholde sterke tenner, normal muskelfunksjon og beinstruktur.

D vitamin kalles solskinnsvitaminet

Pass på musklene når du trener

For deg som trener, er det lurt å passe på at du får i deg nok magnesium og kalsium. Mineralet magnesium er viktig for å opprettholde en nor-mal muskel- og nervefunksjon, og for energiproduksjonen. Kalsium er svært viktig for beinbygningen vår. Det bygger opp og vedlikeholder skjelettet og tennene våre.

Hold energinivået oppe

At dagene blir kortere og det stadig blir mørkere, er for mange tungt og trått. Da hjelper det å fylle på med ekstra energi. C-vitamin og sink er med på å holde oss friske og opprettholder immunsystemet. Svart-hyllbær er fulle av antioksidanter, og hjelper mot stress. Rød solhatt, hvitløkstabletter, rosenrot, ginseng og Q10 er også med på å holde energinivået oppe.

Hold deg varm

Har du problemer med kalde føtter om natta, kan en hvetevarmer være kjekk å ha. Den kan varmes opp i mikroen eller ovnen, og legges under dyna. Den kan også legges over skuldrene, magen eller kors-ryggen dersom du har smerter.

Velkommen innom Life Byhaven eller handle på nett på Life Norge Nordens ledende livsstil- og helsekostkjede. – Life

Alle produktene finner du på Life Byhaven

Tekst VERONIKA SØUM Foto JENS WESTBYE/BERRE


Tidligere saker

OPPLEV SOMMEREN PÅ BYHAVEN

På Byhaven treffer du generasjoner av lokale kjøpmenn med svært høy kunnskap og butikkdrivere som legger sjelen sin i det de gjør. Oppdag kortreiste varer og sesongens aktuelle trender for hele familien hos oss. Midt i Trondheim sentrum, i kort avstand fra mange hoteller og andre attraksjoner, finner du byens…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Alt til festdagene

Vi ser frem til de flotte festdagene i mai. Servietter, bunadsko eller marsipankake? Du finner alt på Byhaven. Kommer du innom oss kan vi hjelpe deg å finne produktene du trenger til maidagene. Vi gleder oss til å pynte bordene og skape en fantastisk 17. mai-feiring, så vi har funnet…

Vårens trender

Denne våren er det friske pasteller og gamle motefavoritter som gjelder. Lette og tynne plagg fyller butikkene våre og gir løfte om varmere dager i vente. Bli med inn i en ny og herlig sesong! Sjekk stylist Hilde Sveli sine beste tips for sesongens garderobe.

Velkommen 17. mai

17.mai ønsker vi deg velkommen til Byhaven for en pust i bakken og en god matbit. Våre serveringssteder og Narvesen holder åpent 09.00 – 16.00 på 17. mai.