TIPS TIL EN FRISK OG GOD HØST

Her er tipsene du trenger for å holde deg i god form denne høsten.

For deg som studerer

Å gå på skole eller være student krever stor konsentrasjon og høy hjerne-aktivitet. Da kan det være fint å sørge for at kroppen får ekstra hjelp ved å ta kosttilskudd.

− Vi anbefaler alle studenter å ta kosttilskuddet Eye Q, forklarer Ida Beyer Årvåg i Life Byhaven.
Eye Q inneholder EPA, som er nødvendig for kommunikasjonen mellom nervecellene og for å lagre minner. Det inneholder også DHA og GLA.
− GLA omvandles lett til DGLA som danner arakidonsyre. Sammen med DHA har det stor betydning for konsentrasjon, koordinasjon, lese- og skriveevne, hukommelse og humør, forteller hun.

Ta D-vitamin

D-vitamin kalles også solskinnsvitamin fordi kroppen selv kan produsere vitaminet når huden utsettes for sollys. Når soltimene blir færre, er det viktig å ta tilskudd av D-vitamin. D-vitamin bidrar blant annet til at immunsystemet fungerer som normalt, og er med på å opprettholde sterke tenner, normal muskelfunksjon og beinstruktur.

D vitamin kalles solskinnsvitaminet

Pass på musklene når du trener

For deg som trener, er det lurt å passe på at du får i deg nok magnesium og kalsium. Mineralet magnesium er viktig for å opprettholde en nor-mal muskel- og nervefunksjon, og for energiproduksjonen. Kalsium er svært viktig for beinbygningen vår. Det bygger opp og vedlikeholder skjelettet og tennene våre.

Hold energinivået oppe

At dagene blir kortere og det stadig blir mørkere, er for mange tungt og trått. Da hjelper det å fylle på med ekstra energi. C-vitamin og sink er med på å holde oss friske og opprettholder immunsystemet. Svart-hyllbær er fulle av antioksidanter, og hjelper mot stress. Rød solhatt, hvitløkstabletter, rosenrot, ginseng og Q10 er også med på å holde energinivået oppe.

Hold deg varm

Har du problemer med kalde føtter om natta, kan en hvetevarmer være kjekk å ha. Den kan varmes opp i mikroen eller ovnen, og legges under dyna. Den kan også legges over skuldrene, magen eller kors-ryggen dersom du har smerter.

Velkommen innom Life Byhaven eller handle på nett på Life Norge Nordens ledende livsstil- og helsekostkjede. – Life

Alle produktene finner du på Life Byhaven

Tekst VERONIKA SØUM Foto JENS WESTBYE/BERRE


Tidligere saker

Hjemme, borte eller utlandet i sommer? Disse kjøpene gjør ferien komplett

38 gode sommerkjøp Blir årets sommer kortreist eller langreist? Vi gir deg våre tips og shoppinginspirasjon, enten det blir hjemmeferie, Norgesferie eller utlandet. Tekst/foto: BERRE

Et bærekraftig kjøkken

Her får du oppskriften på Britannia-kokkens vårtaco, og hans tips til mindre avfall. Nils Flatmark er souschef på Britannia, og gikk tidligere i år til topps i konkurransen Årets grønne kokk. Han kan også smykke seg med hederstegnet Cordon Bleu, han er deltaker på det norske kokkelandslaget og har tatt…

Tid for nye vårsko

Nå er det på tide å finne frem lette vårsko og plassere vinterskoene bakerst i skapet, den lyse fine tiden er her. I våre butikker finner du nå vårens flotteste vårsko for dame, herre og barn hos Falkanger Sko, BAG og Kleins. kontaktinfo til våre butikker finner du her.

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Sommermarked på Byhaven 20. – 24. juni

Denne uken byr butikkene på spennende vår – og sommernyheter til knallgode priser! Kom til Byhaven og Midtbyen – ta bena fatt, eller bruk sykkelen, sparkesykkelen, bussen eller bilen. Under ser du en oversikt over noen av tilbudene våre – men du finner enda flere tilbud om du besøker oss i Byhaven!…