FROKOST MED FERIEFØLELSE

Gazpacho servert i et stetteglass? Det kaller vi en elegant start på dagen!

Hvis du savner feriefølelsen anbefaler vi denne oppskriften på frisk gazpacho, eggerøre med trøffelolje og melon fra Richard Raburski hos Alma Mater. Råvarene finner du også hos Alma Mater.
Lag en frisk gazpacho og server sammen eggerøre med trøffelolje og melon til helgen!

OPPSKRIFT TIL 4 PERSONER

GAZPACHO:

500 g tomater

6 blader basilikum

1 liten løk

2 ss olivenolje

En klype salt

1/2 agurk

1 fedd hvitløk

Olivenolje hos Alma Mater

SLIK GJØR DU:

1. finhakk løken

2. skjør tomatene og agurken i små terninger

3. finn frem og tilsett resten av ingrediensene

4. miks alt sammen til en flytende masse ved hjelp av en blender e.l.

5. Gazpacho er en kald, frisk grønnsakssuppe, så sett den i kjøleskap til servering

6. fres sammen din favoritt eggerøre og rør inn litt trøffelolje

7. hent frem suppen – og nyt den sammen med den lune eggerører og et par melonskiver

Trøffelolje hos Alma Mater

BON APPETIT!


Tidligere saker

Hjemme, borte eller utlandet i sommer? Disse kjøpene gjør ferien komplett

38 gode sommerkjøp Blir årets sommer kortreist eller langreist? Vi gir deg våre tips og shoppinginspirasjon, enten det blir hjemmeferie, Norgesferie eller utlandet. Tekst/foto: BERRE

Et bærekraftig kjøkken

Her får du oppskriften på Britannia-kokkens vårtaco, og hans tips til mindre avfall. Nils Flatmark er souschef på Britannia, og gikk tidligere i år til topps i konkurransen Årets grønne kokk. Han kan også smykke seg med hederstegnet Cordon Bleu, han er deltaker på det norske kokkelandslaget og har tatt…

Tid for nye vårsko

Nå er det på tide å finne frem lette vårsko og plassere vinterskoene bakerst i skapet, den lyse fine tiden er her. I våre butikker finner du nå vårens flotteste vårsko for dame, herre og barn hos Falkanger Sko, BAG og Kleins. kontaktinfo til våre butikker finner du her.

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Sommermarked på Byhaven 20. – 24. juni

Denne uken byr butikkene på spennende vår – og sommernyheter til knallgode priser! Kom til Byhaven og Midtbyen – ta bena fatt, eller bruk sykkelen, sparkesykkelen, bussen eller bilen. Under ser du en oversikt over noen av tilbudene våre – men du finner enda flere tilbud om du besøker oss i Byhaven!…