FROKOST MED FERIEFØLELSE

Gazpacho servert i et stetteglass? Det kaller vi en elegant start på dagen!

Hvis du savner feriefølelsen anbefaler vi denne oppskriften på frisk gazpacho, eggerøre med trøffelolje og melon fra Richard Raburski hos Alma Mater. Råvarene finner du også hos Alma Mater.
Lag en frisk gazpacho og server sammen eggerøre med trøffelolje og melon til helgen!

OPPSKRIFT TIL 4 PERSONER

GAZPACHO:

500 g tomater

6 blader basilikum

1 liten løk

2 ss olivenolje

En klype salt

1/2 agurk

1 fedd hvitløk

Olivenolje hos Alma Mater

SLIK GJØR DU:

1. finhakk løken

2. skjør tomatene og agurken i små terninger

3. finn frem og tilsett resten av ingrediensene

4. miks alt sammen til en flytende masse ved hjelp av en blender e.l.

5. Gazpacho er en kald, frisk grønnsakssuppe, så sett den i kjøleskap til servering

6. fres sammen din favoritt eggerøre og rør inn litt trøffelolje

7. hent frem suppen – og nyt den sammen med den lune eggerører og et par melonskiver

Trøffelolje hos Alma Mater

BON APPETIT!


Tidligere saker

MESTERKOKKENES FØRSTEVALG

– Jeg har vært fast kunde siden jeg begynte på kokkeskolen, så nesten ti år. Om ikke lenger. Nils Flatmark jobber som soussjef på Britannia Hotel og ble i 2022 kåret til norsk mester i kokkekunst. Han har aldri vært i tvil om hvor han skal kjøpe kjøkkenutstyret sitt. –…

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

PERSONLIG BOLIGSTYLING

Kremmerhuset Byhaven tilbyr personlig boligstyling fra kr. 399,- Kremmerhuset ønsker at alle skal bli inspirert til å få det koselig og personlig hjemme. Deres boligstylister har sterk interiørinteresse og mange har faglig interiørutdanning. Trenger du inspirasjon eller hjelp til å klargjøre bolig for salg eller gjøre et rom til ditt…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

OPPSKRIFT PÅ KOLAKAKER

Når det nærmer seg jul, finner Marianne Tiseth på Byhaven Kafé frem denne familieoppskriften. Kolakakene er fast inventar i kafeen fra tidlig november, til glede for små og store kafégjester. Her deler hun den populære oppskriften. Foto Markus Nymo Foss / BERRE Kolakaker er klassiske småkaker med karamellsmak. Opprinnelsen kan…

PERFEKTE JULEGAVER

Hva gir du til kvinnen eller mannen i ditt liv i julegaver? Her er årets ideer til fine ting å pakke inn. Små, eksklusive pakker, fristende kjøkkenting under treet og presanger som varmer både kropp og sjel. Hvis du fortsatt ikke vet hva du skal gi bort, så ta en…