KNIVSKARPT

Hver tirsdag er Bjørn Mathisen hos Traktøren for å slipe Kjøkkenknivene dine. Han lover et knivskarpt resultat.

Traktøren og Bjørn samarbeider om et tilbud med knivsliping for privatpersoner som gir et knivskarpt resultat. Hver tirsdag er knivsliper Bjørn Mathisen til stede hos Traktøren for å slipe kniver, sakser, hageredskaper og annet utstyr som trenger en overhaling.

For folk flest er altfor dårlige med vedlikehold av kjøkkenredskap, skal vi tro Bjørn Mathisen.

– De aller fleste vedlikeholder kniven når den allerede har blitt sløv. Da er det vanskelig, konkluderer den erfarne knivsliperen som sliper rundt 10 000 kniver i året.

Bjørn Mathisen og daglig leder og eier Gøril Hovelsen

Ifølge Mathisen bør man gå over knivene sine etter hver gang de er i bruk med en enkel knivsliper man kan kjøpe på Traktøren. Men knivene bør slipes ordentlig en gang i året, og til det kreves det spesialutstyr. Leverer man knivene sine til Bjørn, lover han at resultatet blir bra.

Traktøren har et stort utvalg av knipslipere
Flere varianter av skjærpestål for kniv har Traktøren

Bjørn Mathisen har tidligere jobbet blant annet som slakter og kjøttskjærer, før han for tolv år siden valgte å satse på egen gründervirksomhet med knivsliping. Han har gått vitenskapelig til verks for å forstå hvordan ulike yrkesgrupper jobber og hvordan en kniv eller saks bør slipes for å hindre belastningsskader. Blant annet har han samarbeidet med Sintef for å forstå egenskapene til stålet.

Mathisen er tilgjengelig for spørsmål og kommentarer på Traktøren hver tirsdag. Man kan også levere inn det man trenger å slipe til Traktøren og hente dem når det passer. Standardprisen for å få slipt en kniv er 129,- kroner.

– Da er kniven hakket bedre enn da den var ny, uansett alder på kniven. De gamle knivene har ofte veldig godt stål, det er først i nyere tid at fabrikantene har endret på stålstandaren, sier Bjørn Mathisen.

Du finner også et stort utvalg slipesten hos Traktøren

Tidligere saker

Vårens trender

Denne våren er det friske pasteller og gamle motefavoritter som gjelder. Lette og tynne plagg fyller butikkene våre og gir løfte om varmere dager i vente. Bli med inn i en ny og herlig sesong! Sjekk stylist Hilde Sveli sine beste tips for sesongens garderobe.

Velkommen 17. mai

17.mai ønsker vi deg velkommen til Byhaven for en pust i bakken og en god matbit. Våre serveringssteder og Narvesen holder åpent 09.00 – 16.00 på 17. mai.

Traktøren har alt til festbordet

Når festbordet skal dekkes til 17.mai er det med glede! Fellesskapet feires, og tradisjoner holdes i hevd. Hos Traktøren hjelper de deg med å komme i stemning til den store dagen! Skal du stå for matserveringen, tilbyr de alt du kan ønske deg av kjøkkenutstyr. Du finner også et bredt…

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Damenes aften 11. april

Velkommen til damenes aften på Byhaven! Torsdag 11. april kl. 20.15 – 22.00. Her blir det en forrykende inspirasjonskveld med Silje Landevåg som konferansier. Kveldens konferansier Silje Landevåg er gründer av Do it with passion og Get Inspired. Gjennom Do it with passion investere hun i dag med hjerte og…