Daglig leder Heidi Helgesen har aldri tvilt på hva hun skal bli. Nå feirer Rosenborg Bakeri 120 år.
– Vi er tro mot verdiene våre og mottoet vårt «trend og tradisjon». Vi bruker baketeknikker fra oldefars tid, samtidig som vi henter inspirasjon fra trender rundt om i verden. Vi lar oss ikke begrense, sier daglig leder Heidi Helgesen ved Rosenborg Bakeri.
Sammen med lillesøster Kristi er hun fjerde generasjon som driver bakeriet. Og fortsatt er oldefar Magnus Helgesens oppskrifter på sirups- snipper, blondekringler og julebrød i bruk.
Bakermesteren fra Egersund starta bakeriet i Rosenborggate 10 i 1902. Da han døde under krigen overtok sønnene Ørnulf og Roar, Heidis farfar. Deretter ble Heidis far Magnus leder av bakeriet, før han ga seg i 2015.
– Men han er fortsatt innom daglig, selv om han har blitt 79 år. Han er bakeriminister i Norge, det er ingen som slår ham på fagkunnskap, forteller Heidi.
Nå er det hun og søsteren Kristi som driver bakeriet. Mens Heidi er daglig leder og tar seg av det administrative, har Kristi ansvaret for det visuelle, som designet til produktene og butikkene.
– Vi spiller hverandre bra.
Det som startet med få oppskrifter og frakt via hesten Rosenborg-gutten, har nå blitt en relativt stor bedrift med nærmere 180 ansatte, over 600 produkter i sortimentet og 14 bakerikafeer.
– Grunnsteinen i bedriften er selvfølgelig familien, men familiehistorien vår hadde ikke eksistert uten våre fantastiske ansatte. De representerer alle aldersgrupper, og bidrar til at vi har et energisk og kreativt miljø med stor takhøyde. Vi har mye moro på jobben.
Både mannen, søstrene og barna jobber i bakeriet. Datteren Lotte er butikksjef i kafeen på Byhaven, mens sønnen Magnus etter hvert skal overta personalansvaret.
– Det er artig å ha med den yngre generasjonen, de har så mange ideer. Hva man spiser endrer seg fra generasjon til generasjon, og de yngre er mye mer innovative på trender og smaker. Det er en stor ressurs for oss.
Heidi har aldri hatt noen plan B, og aldri tvilt på om hun skulle overta familiebedriften. Går det derimot an å bli lei av bakerivarer?
– Jeg er veldig glad i sjokolade, italiensk marengs og sitronterte, men ingenting er som fersk hvetebakst.
Velkommen til Byhaven: Et fredelig tilfluktssted midt i Trondheim, hvor du får shopping, høy fagkunnskap og en behagelig atmosfære under ett og samme tak. Vi har tatt en prat med Ronny hos Urmaker Næss, Hilde hos H2 Frisør og Kjersti hos Kleins, noen av de som har vært med på…
Bli med på vår jubileumsfeiring! Byhaven fyller 25 år og vi skal feire dette med masse aktiviteter og gode tilbud fra onsdag 11. september. Velkommen til en hyggelig handel i jubileumsuken vår!
Hvorfor er vår butikk annerledes enn både Traktørens egne butikker rundt i landet, og øvrige kjedebutikker i vår bransje? Da vi startet butikken på Byhaven i 2007 bestemte vi oss raskt for at det er kjøkken-/bar- og bakeutstyr vi skulle bli gode på, ikke interiør. Så i alle disse årene…
På Byhaven treffer du generasjoner av lokale kjøpmenn med svært høy kunnskap og butikkdrivere som legger sjelen sin i det de gjør. Oppdag kortreiste varer og sesongens aktuelle trender for hele familien hos oss. Midt i Trondheim sentrum, i kort avstand fra mange hoteller og andre attraksjoner, finner du byens…
Denne uken byr butikkene på spennende vår – og sommernyheter til knallgode priser! -30% -50% -70% på en mengde sommervarer til hele familien. Kom til Byhaven og Midtbyen – ta bena fatt, eller bruk sykkelen, sparkesykkelen, bussen eller bilen. Under ser du en oversikt over noen av tilbudene våre – men du…