-Vi elsker det vi gjør

Daglig leder Heidi Helgesen har aldri tvilt på hva hun skal bli. Nå feirer Rosenborg Bakeri 120 år.

– Vi er tro mot verdiene våre og mottoet vårt «trend og tradisjon». Vi bruker baketeknikker fra oldefars tid, samtidig som vi henter inspirasjon fra trender rundt om i verden. Vi lar oss ikke begrense, sier daglig leder Heidi Helgesen ved Rosenborg Bakeri.

Sammen med lillesøster Kristi er hun fjerde generasjon som driver bakeriet. Og fortsatt er oldefar Magnus Helgesens oppskrifter på sirups- snipper, blondekringler og julebrød i bruk.

Kirsti Helgesen t.v Heidi Helgesen t.h.

Bakermesteren fra Egersund starta bakeriet i Rosenborggate 10 i 1902. Da han døde under krigen overtok sønnene Ørnulf og Roar, Heidis farfar. Deretter ble Heidis far Magnus leder av bakeriet, før han ga seg i 2015.
– Men han er fortsatt innom daglig, selv om han har blitt 79 år. Han er bakeriminister i Norge, det er ingen som slår ham på fagkunnskap, forteller Heidi.

STARTA MED FIRE OPPSKRIFTER

Nå er det hun og søsteren Kristi som driver bakeriet. Mens Heidi er daglig leder og tar seg av det administrative, har Kristi ansvaret for det visuelle, som designet til produktene og butikkene.

– Vi spiller hverandre bra.
Det som startet med få oppskrifter og frakt via hesten Rosenborg-gutten, har nå blitt en relativt stor bedrift med nærmere 180 ansatte, over 600 produkter i sortimentet og 14 bakerikafeer.

– Grunnsteinen i bedriften er selvfølgelig familien, men familiehistorien vår hadde ikke eksistert uten våre fantastiske ansatte. De representerer alle aldersgrupper, og bidrar til at vi har et energisk og kreativt miljø med stor takhøyde. Vi har mye moro på jobben.

FERSK HVETEBAKST PÅ TOPP

Både mannen, søstrene og barna jobber i bakeriet. Datteren Lotte er butikksjef i kafeen på Byhaven, mens sønnen Magnus etter hvert skal overta personalansvaret.

Lotte Helgesen, butikkleder på Byhaven.

– Det er artig å ha med den yngre generasjonen, de har så mange ideer. Hva man spiser endrer seg fra generasjon til generasjon, og de yngre er mye mer innovative på trender og smaker. Det er en stor ressurs for oss.
Heidi har aldri hatt noen plan B, og aldri tvilt på om hun skulle overta  familiebedriften. Går det derimot an å bli lei av bakerivarer?
– Jeg er veldig glad i sjokolade, italiensk marengs og sitronterte, men ingenting er som fersk hvetebakst.


Tidligere saker

Hjemme, borte eller utlandet i sommer? Disse kjøpene gjør ferien komplett

38 gode sommerkjøp Blir årets sommer kortreist eller langreist? Vi gir deg våre tips og shoppinginspirasjon, enten det blir hjemmeferie, Norgesferie eller utlandet. Tekst/foto: BERRE

Et bærekraftig kjøkken

Her får du oppskriften på Britannia-kokkens vårtaco, og hans tips til mindre avfall. Nils Flatmark er souschef på Britannia, og gikk tidligere i år til topps i konkurransen Årets grønne kokk. Han kan også smykke seg med hederstegnet Cordon Bleu, han er deltaker på det norske kokkelandslaget og har tatt…

Tid for nye vårsko

Nå er det på tide å finne frem lette vårsko og plassere vinterskoene bakerst i skapet, den lyse fine tiden er her. I våre butikker finner du nå vårens flotteste vårsko for dame, herre og barn hos Falkanger Sko, BAG og Kleins. kontaktinfo til våre butikker finner du her.

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Sommermarked på Byhaven 20. – 24. juni

Denne uken byr butikkene på spennende vår – og sommernyheter til knallgode priser! Kom til Byhaven og Midtbyen – ta bena fatt, eller bruk sykkelen, sparkesykkelen, bussen eller bilen. Under ser du en oversikt over noen av tilbudene våre – men du finner enda flere tilbud om du besøker oss i Byhaven!…