-Vi elsker det vi gjør

Daglig leder Heidi Helgesen har aldri tvilt på hva hun skal bli. Nå feirer Rosenborg Bakeri 120 år.

– Vi er tro mot verdiene våre og mottoet vårt «trend og tradisjon». Vi bruker baketeknikker fra oldefars tid, samtidig som vi henter inspirasjon fra trender rundt om i verden. Vi lar oss ikke begrense, sier daglig leder Heidi Helgesen ved Rosenborg Bakeri.

Sammen med lillesøster Kristi er hun fjerde generasjon som driver bakeriet. Og fortsatt er oldefar Magnus Helgesens oppskrifter på sirups- snipper, blondekringler og julebrød i bruk.

Kirsti Helgesen t.v Heidi Helgesen t.h.

Bakermesteren fra Egersund starta bakeriet i Rosenborggate 10 i 1902. Da han døde under krigen overtok sønnene Ørnulf og Roar, Heidis farfar. Deretter ble Heidis far Magnus leder av bakeriet, før han ga seg i 2015.
– Men han er fortsatt innom daglig, selv om han har blitt 79 år. Han er bakeriminister i Norge, det er ingen som slår ham på fagkunnskap, forteller Heidi.

STARTA MED FIRE OPPSKRIFTER

Nå er det hun og søsteren Kristi som driver bakeriet. Mens Heidi er daglig leder og tar seg av det administrative, har Kristi ansvaret for det visuelle, som designet til produktene og butikkene.

– Vi spiller hverandre bra.
Det som startet med få oppskrifter og frakt via hesten Rosenborg-gutten, har nå blitt en relativt stor bedrift med nærmere 180 ansatte, over 600 produkter i sortimentet og 14 bakerikafeer.

– Grunnsteinen i bedriften er selvfølgelig familien, men familiehistorien vår hadde ikke eksistert uten våre fantastiske ansatte. De representerer alle aldersgrupper, og bidrar til at vi har et energisk og kreativt miljø med stor takhøyde. Vi har mye moro på jobben.

FERSK HVETEBAKST PÅ TOPP

Både mannen, søstrene og barna jobber i bakeriet. Datteren Lotte er butikksjef i kafeen på Byhaven, mens sønnen Magnus etter hvert skal overta personalansvaret.

Lotte Helgesen, butikkleder på Byhaven.

– Det er artig å ha med den yngre generasjonen, de har så mange ideer. Hva man spiser endrer seg fra generasjon til generasjon, og de yngre er mye mer innovative på trender og smaker. Det er en stor ressurs for oss.
Heidi har aldri hatt noen plan B, og aldri tvilt på om hun skulle overta  familiebedriften. Går det derimot an å bli lei av bakerivarer?
– Jeg er veldig glad i sjokolade, italiensk marengs og sitronterte, men ingenting er som fersk hvetebakst.


Tidligere saker

Annerledes-butikken Traktøren Kjøkkenutstyr

Hvorfor er vår butikk annerledes enn både Traktørens egne butikker rundt i landet, og øvrige kjedebutikker i vår bransje? Da vi startet butikken på Byhaven i 2007 bestemte vi oss raskt for at det er kjøkken-/bar- og bakeutstyr vi skulle bli gode på, ikke interiør. Så i alle disse årene…

OPPLEV SOMMEREN PÅ BYHAVEN

På Byhaven treffer du generasjoner av lokale kjøpmenn med svært høy kunnskap og butikkdrivere som legger sjelen sin i det de gjør. Oppdag kortreiste varer og sesongens aktuelle trender for hele familien hos oss. Midt i Trondheim sentrum, i kort avstand fra mange hoteller og andre attraksjoner, finner du byens…

Sommermarked 24. – 29. juni

Denne uken byr butikkene på spennende vår – og sommernyheter til knallgode priser! -30% -50% -70% på en mengde sommervarer til hele familien. Kom til Byhaven og Midtbyen – ta bena fatt, eller bruk sykkelen, sparkesykkelen, bussen eller bilen. Under ser du en oversikt over noen av tilbudene våre – men du…

Sommerfest-bytte av billett til bånd

Bytt din Sommerfest billett til bånd hos oss fra 12. – 14. juni i 1. etg. Alle med festivalbånd til Sommerfesten får -40% på handelsvarer hos Vitus Apotek Byhaven og -20% på mat og drikke hos Jordbærpikene.

Alt til festdagene

Vi ser frem til de flotte festdagene i mai. Servietter, bunadsko eller marsipankake? Du finner alt på Byhaven. Kommer du innom oss kan vi hjelpe deg å finne produktene du trenger til maidagene. Vi gleder oss til å pynte bordene og skape en fantastisk 17. mai-feiring, så vi har funnet…