Skatter fra Middelhavet

Lyst på frokost med feriefølelse, en lang og lat brunsj – eller middag med smak av Middelhavet? Richard Raburski hos Alma Mater har både råvarene og oppskriftene du trenger.

Få ting er mer fristende nå enn en skikkelig storby- eller sydhavsferie. Men vet du hva, den kontinentale feriefølelsen kan du faktisk finne midt i Trondheim sentrum – hos Richard Raburski hos Alma Mater.

Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGER
Foto JENS WESTBYE/BERRE

I butikken hans i første etasje på Byhaven, kan du boltre deg blant deilige, franske oster, florlett, italiensk parmaskinke og selvfølgelig litervis med gode olivenoljer og balsamicoeddiker. Og du, har du tid, kan du gjerne sette deg ved barbordet i hjørnet og drømme deg bort til sydligere strøk. Eller ta med deg deilig småmat ut i solveggen rett utenfor butikken. Richard danderer selvfølgelig et lite tapasbrett for deg.

Hvilke Middelhavsskatter kan man finne hos Alma Mater?
– Tapenader for eksempel. En tapenade er en grønnsakspuré, og den vanligste er oliventapenade. Men vi har mange andre typer også, som for eksempel artisjokktapenade. Og så har vi selvfølgelig et rikt utvalg av middel- havsgullet olivenolje. Vi har oljer fra Frankrike, Spania, Italia, Marokko, Portugal, Hellas og Kroatia.

Nå som våren og sommeren er på vei – hva er smaken av vår og sommer for deg?
– Etter en lang og kald vinter trenger jeg noe friskt! En god tomatsalat for eksempel, med burrata. Eller en mozzarella de buffala med en god olivenolje, vellagret balsamicoeddik, salt, pepper og litt frisk basilikum. Selvsagt akkompagnert av et kaldt glass rosévin.


Tidligere saker

Vårens trender

Denne våren er det friske pasteller og gamle motefavoritter som gjelder. Lette og tynne plagg fyller butikkene våre og gir løfte om varmere dager i vente. Bli med inn i en ny og herlig sesong! Sjekk stylist Hilde Sveli sine beste tips for sesongens garderobe.

Velkommen 17. mai

17.mai ønsker vi deg velkommen til Byhaven for en pust i bakken og en god matbit. Våre serveringssteder og Narvesen holder åpent 09.00 – 16.00 på 17. mai.

Traktøren har alt til festbordet

Når festbordet skal dekkes til 17.mai er det med glede! Fellesskapet feires, og tradisjoner holdes i hevd. Hos Traktøren hjelper de deg med å komme i stemning til den store dagen! Skal du stå for matserveringen, tilbyr de alt du kan ønske deg av kjøkkenutstyr. Du finner også et bredt…

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Damenes aften 11. april

Velkommen til damenes aften på Byhaven! Torsdag 11. april kl. 20.15 – 22.00. Her blir det en forrykende inspirasjonskveld med Silje Landevåg som konferansier. Kveldens konferansier Silje Landevåg er gründer av Do it with passion og Get Inspired. Gjennom Do it with passion investere hun i dag med hjerte og…