Personvernerklæring

 

Vi behandler dine personopplysninger med respekt for alle besøkende på vår nettside. Kort oppsummert bruker vi denne informasjonen til å håndtere ordre i nettbutikken, analysere trafikk på nettsiden og gjøre målrettet markedsføring. Her kan du lese mer om hvordan vi gjør dette.


INNLEDNING

Denne personvernerklæringen gjelder for nettsiden Byhaven.no ved eier og primær databehandler Byhaven AS (heretter omtalt som «vi») og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.


Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere med bakgrunn i at du har gitt ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg, for eksempel gjennomføre et salg - eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke eller be om at vi fjerner dine personopplysninger.



OM PERSONOPPLYSNINGER, SAMTYKKE OG INFORMASJONSKAPSLER

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.


All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

 


NØDVENDIG LAGRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel (cookies). Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta imot betalinger. Ved å benytte vår nettside til kjøp av varer så godtar du at vi lagrer disse opplysningene i henhold til lovverket. 

 


HVA SLAGS OPPLYSNINGER SAMLER VI INN?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

 

Opplysninger du selv gir til oss.

Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Dette er opplysninger vi formidler videre til våre butikker slik at de kan behandle ordren og levere produktene fra sin butikk til kunden.

 

Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre.

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler også informasjon om din enhet som IP-adresse, operativsystem og nettleser. Vi analyserer også hvilke sider på vårt nettsted du besøker og hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

 

Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

 

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt.

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. En informasjonskapsel (cookie) er en liten datafil som vi ber om tillatelse til å installere på din enhet. Når du gir samtykke blir filen installert og informasjonskapselen hjelper med å analysere og lagre datatrafikk. Informasjonskapsler gir webapplikasjoner mulighet til å tilpasse informasjonen til ditt behov, slik at du får en bedre brukeropplevelse og mer målrettet markedsføring.



HVA BRUKES OPPLYSNINGENE TIL?


Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

 

- For å levere og forbedre tjenestene våre.

- For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring.

- For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering.

- For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender.

- For å forhindre misbruk av tjenestene våre. 

 

 

DELING AV OPPLYSNINGER

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

 

Når andre utfører tjenester på våre vegne.

For eksempel web- og markedsføringsbyråer som drifter nettbutikken og viser deg målrettet markedsføring. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:

 

Hjemlevering:

Vi sender pakker med TS Leveranse AS og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og mottakeradresse - når kunden har bedt om å få varene levert.

 

Google Analytics, Google Tag Manager og Google Adwords.

Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generell bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.

 

Facebook Pixel.

Denne siden kan benytte Facebook Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Facebook sitt nettverk.

 

Shopify.

Dette nettstedet benytter Shopify som plattform. Opplysninger knyttet til dine ordrer lagres hos Shopify. Ønsker du å få utlevert, korrigert eller slettet disse dataene, ta kontakt med oss. Les mer om informasjonskapsler hos Shopify: https://www.shopify.com/legal/cookies.

 

Stripe.

Dette nettstedet benytter Stripe som leverandør av betalingsløsning. Les mer om informasjonskapsler hos Stripe: https://stripe.com/en-no/privacy

 

Webkul.

Hver butikk som selger varer direkte til kunde på Byhaven.no er knyttet til nettbutikkplattformen ved hjelp av Webkul, slik at de kan behandle ordre og salg fra sin butikk. Les mer om informasjonskapsler hos Webkul her: https://store.webkul.com/privacy-policy-cookie-restriction-mode#list

 

Kontaktskjemaer.

Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som e-post til oss, og bli lagret på vår e-postserver. En kopi av e-posten kan i tillegg også bli lagret i en database, for å sikre at vi har mottatt din melding dersom e-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom. Databehandler er Acerill Custom Forms.

 

Nyhetsbrev.

Dersom du frivillig registrer deg som abonnent og mottaker av vårt nyhetsbrev til din e-postadresse bli lagret på vår nyhetsbrevliste, slik at vi kan sende nyhetsbrevet på e-post til deg. Databehandler er Make Newsmail.

 

Ved mistanke om lovbrudd

vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.



SLETTING AV PERSONOPPLYSNINGER

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

 

- Lov om bokføring

- Ordredata iht. angrerett

- Ordredata iht. garantier


Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en E-post (Se «kontaktinformasjon»).

 


SIKRING AV PERSONOPPLYSNINGER


Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

 


SÆRLIG OM MARKEDSFØRING I E-POST

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.


Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

 


ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.



RETT TIL Å KLAGE

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet.



KONTAKTINFORMASJON

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss.



Ansvarlig databehandler:

Byhaven AS

Olav Tryggvasons gate 28

7011 Trondheim

Tlf 73 80 90 70

E-post post@byhaven.no

Org.nr. 951 035 475

 

Databehandler:

Siden er utviklet av, og driftes av

Folksnakk AS

O. Skasliens veg 1

7340 Oppdal

Tlf 92 60 36 34

E-post post@folksnakk.no

Org.nr. 919 813 695