– Jeg har vært fast kunde siden jeg begynte på kokkeskolen, så nesten ti år. Om ikke lenger.
Nils Flatmark jobber som soussjef på Britannia Hotel og ble i 2022 kåret til norsk mester i kokkekunst. Han har aldri vært i tvil om hvor han skal kjøpe kjøkkenutstyret sitt.
– Traktøren har hjulpet meg veldig når jeg har konkurrert. Om det er noe jeg trenger, stikker jeg bare innom. De har jo alt innenfor kokkefaget.
– De har ikke bare det du finner hos de store merkevarekjedene.
De har kjøkkenutstyr med kvalitet. I tillegg er de villige til å strekke seg ganske langt for å få tak i ting, sier Flatmark.
Én av grunnene til at soussjefen er stamkunde hos Traktøren, handler om en av de uskrevne reglene når det kommer til kjøkkenutstyr. På Traktøren vet de nemlig at fancy design er ikke det samme som god kvalitet – det er snarere tvert imot.
– Den aller beste skrelleren jeg har, er bare noen metallstenger som henger sammen. Den har vært med meg i 6 år og er like skarp den dag i dag. Kjøper du en designskreller hos en merkevareforhandler, er den sannsynligvis sløv etter noen uker. Det er det som er så bra med Traktøren. Der har de ting som du ikke finner hos de store merkekjedene.
En annen av Traktørens stamkunder er Tonje Svee. Hun er kokk på To rom og kjøkken, og tidligere i år gikk hun helt til topps i den internasjonale kokkekonkurransen Jeune Chef av Chaîne des Rôtisseurs.
– Jeg har jo konkurrert litt, og da trenger jeg litt småutstyr her og der. Kniver, for eksempel. Og slipestein til kniver. Det jeg liker med Traktøren er at de har så mye forskjellig.
Svee setter ikke bare pris på kvaliteten i butikkhyllene på Traktøren – hun trekker også frem kompetansen til menneskene som står bak disken. For når det gjelder kunnskap om skarpe kniver, er Traktørens ansatte de skarpeste knivene i skuffen.
– De har nesten alltid det du trenger, og de har veldig mye kunnskap, de som jobber her. Det er ikke mange butikker som har så stort utvalg, og skulle det være noe de ikke har, hjelper de deg alltid med å finne det.
Når kokkene først er innom Traktøren på Byhaven, er veien ofte kort til Olivenlunden 1830 også.
– Der også er de kjempeflinke. De hjelper deg med alt du trenger. Jeg synes det er veldig kult at vi har en sånn lokal olivenbutikk, sier Tonje.
– Der får du for eksempel gammel, lagret balsamico som du ikke finner andre steder i Trondheim. Det gjør det veldig unikt, supplerer Nils.
Ingredienser
Andebryst (ca. et halvt andebryst per person)
2–3 ss grov dijonsennep
1 ss Byhaven-honning
1 ts olje
Fremgangsmåte
Rut fettet på anden. Bland sammen de andre ingrediensene. Snu brystene opp ned. Pensle på blandingen (kun på kjøttsiden). La stå minst en halvtime. Brun av i panne (start med fettsiden ned i kald panne). Snu når fettet er gyllent. Sett over på brett og inn i ovn på 220 grader i 7 min. Ta ut og hvil i 5–6 min. Del brystet i to.
Ingredienser
1 sellerirot
5 dl fløte
2 dl melk
Salt
Sitron
Fremgangsmåte
Skrell selleriroten og kutt den i biter. Dekk med fløte og melk. Kok til den blir myk. Kjør opp på blender til den er glatt. Smak til med salt og sitronsaft.
Ingredienser
1 pakke perlepotet
Friske urter (for eksempel estragon eller salvie)
Salt
Vann
Hvitløksolje fra Olivenlunden 1830
Fremgangsmåte
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og tilsett olje etter smak. Skru opp varmen på kjelen så poteten får litt farge. Ha i hakkede friske urter.
Ingredienser
1 rødkål
3 dl vann
1 dl hvitvinseddik
Hel kanel
Pepper
Karve
Nellik
4 ts smør
6 ss kirsebærbalsamico fra Olivenlunden 1830
2 ss aprikos- og lavendelmarmelade
Fremgangsmåte
Finsnitt kålen. Ha pepper, karve og nellik i hver sin teklype. Ha alle ingrediensene (og teklypene) i en kjel. Kok ut vesken sammen med smør. Smak til, og ha i mer av ingrediensene om ønskelig. Ta ut teklypene før servering.
Ingredienser
2 liter kraft
1 ss hel pepper
2–3 stilker fersk timian
2–3 salvie
1 fedd hvitløk
3 sjalottløk
Solsikkeolje til steking (eller annen nøytral olje)
2 ss smør
Eventuelt litt maisenna utrørt i vann om sausen
blir for tynn
2 ss grov dijonsennep
Fremgangsmåte
Kutt løken i skiver. Tilsett alle ingredienser i stekepanna du brunet anden i. La koke i ca. 1 time (skal koke inn til under halvparten). Sil kraften gjennom en finmasket, sil også gjennom et kaffefilter. Monter sausen med smør (rør inn smøret) og smak eventuelt til med salt. Om sausen blir for tynn: Kok opp sausen med litt maisenna. Rør inn grov sennep til slutt (dette kan sløyfes).
Tekst/foto: BERRE
Nå har du sjansen til å gjøre noen fantastiske kupp! Butikkene på Byhaven tilbyr hele -30%, -50% og -70% på et bredt utvalg av kvalitetsvarer. Enten du er ute etter klær, sko, vesker eller accessories, finner du garantert noe du liker! BAG er blant de butikkene som frister med store…
Når man er ute i siste liten med julegavene, er spiselige gaver alltid en god idé. De er både praktiske, gjennomtenkte og kan tilpasses enhver smak. Men da er det viktig at kvaliteten er på topp, og gjerne med det lille ekstra – noe man kanskje ikke unner seg i…
Det er endelig tid for å gjøre seg klar til jul, og hos Lille Martine og Flyt har Wenche fått inn et imponerende utvalg av flotte penklær for alle aldre. Fra baby størrelse helt opp til 18 år, tilbyr butikken spesielle kjoler og antrekk med det lille ekstra som gjør…
Monica Skjevik Arntzen på Falkanger har stålkontroll på årets skotrender til julens festlige lag, og deler gjerne sine tips til alt du kan velge mellom på skofronten nå. – Klassiske pumps går aldri av moten, men det som virkelig er hot nå, er mary janes. – Skoene gir antrekket en…
Julen nærmer seg, og det betyr at det er på tide å finne den perfekte julebordlooken! På Byhaven har vi et bredt utvalg av festklær til både han og henne, perfekt for høytidens selskaper og feiringer. Her ser dere bilder fra butikkene våre, hvor du kan finne alt fra stilige…
Vi har samlet de beste tipsene til høstkjøp fra våre butikker for å sikre at du er godt rustet til høstsesongen. Velkommen til en hyggelig handel på Byhaven!
Nå som høsten har ankommet, er det på tide å oppdatere garderoben med sesongens mest trendy plagg. Her har vi samlet butikkenes bestselgere! Det er ingen tvil om at jakken er et av de mest essensielle plaggene i garderoben. Med kjølig høst temperatur som setter inn, blir det ekstra viktig…
Hvorfor er vår butikk annerledes enn både Traktørens egne butikker rundt i landet, og øvrige kjedebutikker i vår bransje? Da vi startet butikken på Byhaven i 2007 bestemte vi oss raskt for at det er kjøkken-/bar- og bakeutstyr vi skulle bli gode på, ikke interiør. Så i alle disse årene…
På Byhaven treffer du generasjoner av lokale kjøpmenn med svært høy kunnskap og butikkdrivere som legger sjelen sin i det de gjør. Oppdag kortreiste varer og sesongens aktuelle trender for hele familien hos oss. Midt i Trondheim sentrum, i kort avstand fra mange hoteller og andre attraksjoner, finner du byens…
Mangler du noen gaver til jul? Da bør du ta en titt her. Vi har samlet 24 av de beste gavetipsene fra Byhaven, og det beste av alt – de er tilgjengelige på huset! Enten du er ute etter noe til kjæresten, vennene dine, familien eller deg selv, så har…