KNIVSKARPT

Hver tirsdag er Bjørn Mathisen hos Traktøren for å slipe Kjøkkenknivene dine. Han lover et knivskarpt resultat.

Traktøren og Bjørn samarbeider om et tilbud med knivsliping for privatpersoner som gir et knivskarpt resultat. Hver tirsdag er knivsliper Bjørn Mathisen til stede hos Traktøren for å slipe kniver, sakser, hageredskaper og annet utstyr som trenger en overhaling.

For folk flest er altfor dårlige med vedlikehold av kjøkkenredskap, skal vi tro Bjørn Mathisen.

– De aller fleste vedlikeholder kniven når den allerede har blitt sløv. Da er det vanskelig, konkluderer den erfarne knivsliperen som sliper rundt 10 000 kniver i året.

Bjørn Mathisen og daglig leder og eier Gøril Hovelsen

Ifølge Mathisen bør man gå over knivene sine etter hver gang de er i bruk med en enkel knivsliper man kan kjøpe på Traktøren. Men knivene bør slipes ordentlig en gang i året, og til det kreves det spesialutstyr. Leverer man knivene sine til Bjørn, lover han at resultatet blir bra.

Traktøren har et stort utvalg av knipslipere
Flere varianter av skjærpestål for kniv har Traktøren

Bjørn Mathisen har tidligere jobbet blant annet som slakter og kjøttskjærer, før han for tolv år siden valgte å satse på egen gründervirksomhet med knivsliping. Han har gått vitenskapelig til verks for å forstå hvordan ulike yrkesgrupper jobber og hvordan en kniv eller saks bør slipes for å hindre belastningsskader. Blant annet har han samarbeidet med Sintef for å forstå egenskapene til stålet.

Mathisen er tilgjengelig for spørsmål og kommentarer på Traktøren hver tirsdag. Man kan også levere inn det man trenger å slipe til Traktøren og hente dem når det passer. Standardprisen for å få slipt en kniv er 129,- kroner.

– Da er kniven hakket bedre enn da den var ny, uansett alder på kniven. De gamle knivene har ofte veldig godt stål, det er først i nyere tid at fabrikantene har endret på stålstandaren, sier Bjørn Mathisen.

Du finner også et stort utvalg slipesten hos Traktøren

Tidligere saker

Klar, ferdig, fest!

Nå er tiden inne for årets julebord. Enten du vil glitre hele kvelden eller satser på den lille sorte – her er stylistens tips til vinterens festantrekk. Dette har vi ventet på hele året. Paljetter tas frem, stiletter og leppestift skal på, uttaler Hilde Sveli. Som stylist for Byhaven har Hilde…

Vi dekker på til høstmeny

Høstnyhetene på interiør og mat er nå på plass i våre butikker. Se Kremmerhuset, Kid Interiør, Traktøren og Olivenlunden sine favoritter denne høsten. Tilbered høstens mat med de rette redskapene og de deiligste oljene. Eller bare pynt opp stuen med nye puter og vaser i høstens interiør trender.

Hjemme, borte eller utlandet i sommer? Disse kjøpene gjør ferien komplett

38 gode sommerkjøp Blir årets sommer kortreist eller langreist? Vi gir deg våre tips og shoppinginspirasjon, enten det blir hjemmeferie, Norgesferie eller utlandet. Tekst/foto: BERRE

Et bærekraftig kjøkken

Her får du oppskriften på Britannia-kokkens vårtaco, og hans tips til mindre avfall. Nils Flatmark er souschef på Britannia, og gikk tidligere i år til topps i konkurransen Årets grønne kokk. Han kan også smykke seg med hederstegnet Cordon Bleu, han er deltaker på det norske kokkelandslaget og har tatt…

Tid for nye vårsko

Nå er det på tide å finne frem lette vårsko og plassere vinterskoene bakerst i skapet, den lyse fine tiden er her. I våre butikker finner du nå vårens flotteste vårsko for dame, herre og barn hos Falkanger Sko, BAG og Kleins. kontaktinfo til våre butikker finner du her.

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Mangler du noen klassikere til høsten?

Høsten gjør oss kjøpelystne, og det er ikke rart! Dette er årstiden de flotteste produktene kommer inn i butikk. Klassiske mote produkter du kan ta frem år etter år. Velkommen innom Byhaven for alle nyheter som høsten har å by på.