KNIVSKARPT

Hver tirsdag er Bjørn Mathisen hos Traktøren for å slipe Kjøkkenknivene dine. Han lover et knivskarpt resultat.

Traktøren og Bjørn samarbeider om et tilbud med knivsliping for privatpersoner som gir et knivskarpt resultat. Hver tirsdag er knivsliper Bjørn Mathisen til stede hos Traktøren for å slipe kniver, sakser, hageredskaper og annet utstyr som trenger en overhaling.

For folk flest er altfor dårlige med vedlikehold av kjøkkenredskap, skal vi tro Bjørn Mathisen.

– De aller fleste vedlikeholder kniven når den allerede har blitt sløv. Da er det vanskelig, konkluderer den erfarne knivsliperen som sliper rundt 10 000 kniver i året.

Bjørn Mathisen og daglig leder og eier Gøril Hovelsen

Ifølge Mathisen bør man gå over knivene sine etter hver gang de er i bruk med en enkel knivsliper man kan kjøpe på Traktøren. Men knivene bør slipes ordentlig en gang i året, og til det kreves det spesialutstyr. Leverer man knivene sine til Bjørn, lover han at resultatet blir bra.

Traktøren har et stort utvalg av knipslipere
Flere varianter av skjærpestål for kniv har Traktøren

Bjørn Mathisen har tidligere jobbet blant annet som slakter og kjøttskjærer, før han for tolv år siden valgte å satse på egen gründervirksomhet med knivsliping. Han har gått vitenskapelig til verks for å forstå hvordan ulike yrkesgrupper jobber og hvordan en kniv eller saks bør slipes for å hindre belastningsskader. Blant annet har han samarbeidet med Sintef for å forstå egenskapene til stålet.

Mathisen er tilgjengelig for spørsmål og kommentarer på Traktøren hver tirsdag. Man kan også levere inn det man trenger å slipe til Traktøren og hente dem når det passer. Standardprisen for å få slipt en kniv er 129,- kroner.

– Da er kniven hakket bedre enn da den var ny, uansett alder på kniven. De gamle knivene har ofte veldig godt stål, det er først i nyere tid at fabrikantene har endret på stålstandaren, sier Bjørn Mathisen.

Du finner også et stort utvalg slipesten hos Traktøren

Tidligere saker

Klar for party-sesongen?

Butikkene på Byhaven er klare for partysesongen og har alt du trenger til årets festsesong. I år skal det glitrer fra topp til tå. Våg å gå for glitrende antrekk på fest! Velg enten kjole, topp, sko eller veske med skinnende paljetter.

Tid for et julepyntet hjem

Nå skal vi pynte til advent og jul. Her er delikat og lekker julepynt fra våre interiørbutikker som gir deg et julepyntet hjem.

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

PERSONLIG BOLIGSTYLING

Kremmerhuset Byhaven tilbyr personlig boligstyling fra kr. 399,- Kremmerhuset ønsker at alle skal bli inspirert til å få det koselig og personlig hjemme. Deres boligstylister har sterk interiørinteresse og mange har faglig interiørutdanning. Trenger du inspirasjon eller hjelp til å klargjøre bolig for salg eller gjøre et rom til ditt…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…