KNIVSKARPT

Hver tirsdag er Bjørn Mathisen hos Traktøren for å slipe Kjøkkenknivene dine. Han lover et knivskarpt resultat.

Traktøren og Bjørn samarbeider om et tilbud med knivsliping for privatpersoner som gir et knivskarpt resultat. Hver tirsdag er knivsliper Bjørn Mathisen til stede hos Traktøren for å slipe kniver, sakser, hageredskaper og annet utstyr som trenger en overhaling.

For folk flest er altfor dårlige med vedlikehold av kjøkkenredskap, skal vi tro Bjørn Mathisen.

– De aller fleste vedlikeholder kniven når den allerede har blitt sløv. Da er det vanskelig, konkluderer den erfarne knivsliperen som sliper rundt 10 000 kniver i året.

Bjørn Mathisen og daglig leder og eier Gøril Hovelsen

Ifølge Mathisen bør man gå over knivene sine etter hver gang de er i bruk med en enkel knivsliper man kan kjøpe på Traktøren. Men knivene bør slipes ordentlig en gang i året, og til det kreves det spesialutstyr. Leverer man knivene sine til Bjørn, lover han at resultatet blir bra.

Traktøren har et stort utvalg av knipslipere
Flere varianter av skjærpestål for kniv har Traktøren

Bjørn Mathisen har tidligere jobbet blant annet som slakter og kjøttskjærer, før han for tolv år siden valgte å satse på egen gründervirksomhet med knivsliping. Han har gått vitenskapelig til verks for å forstå hvordan ulike yrkesgrupper jobber og hvordan en kniv eller saks bør slipes for å hindre belastningsskader. Blant annet har han samarbeidet med Sintef for å forstå egenskapene til stålet.

Mathisen er tilgjengelig for spørsmål og kommentarer på Traktøren hver tirsdag. Man kan også levere inn det man trenger å slipe til Traktøren og hente dem når det passer. Standardprisen for å få slipt en kniv er 129,- kroner.

– Da er kniven hakket bedre enn da den var ny, uansett alder på kniven. De gamle knivene har ofte veldig godt stål, det er først i nyere tid at fabrikantene har endret på stålstandaren, sier Bjørn Mathisen.

Du finner også et stort utvalg slipesten hos Traktøren

Tidligere saker

Påsken på Byhaven

På Byhaven finner du fristelser for små og store i påsken. Utforsk våre 31 butikker og spisesteder, du finner alt fra mote og tilbehør, mat og drikke eller unn deg litt egenpleie. Ta deg tid til å handle og oppdage nye favoritter, eller finn en fin påskegave til noen du…

Tips for å møte vårsola

Hvilken solkrem gir best beskyttelse mot sola, hvorfor blir du fortere solbrent når du bader– og blir du faktisk brun når du bruker solkrem? Her er vårens beste solkremtips fra KICKS og Cabina. Det er vår, og etter en lang vinter med mye innendørsaktivitet, er det herlig å komme seg…

Annerledes-butikken Traktøren Kjøkkenutstyr

Hvorfor er vår butikk annerledes enn både Traktørens egne butikker rundt i landet, og øvrige kjedebutikker i vår bransje? Da vi startet butikken på Byhaven i 2007 bestemte vi oss raskt for at det er kjøkken-/bar- og bakeutstyr vi skulle bli gode på, ikke interiør. Så i alle disse årene…

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Toilldag 16. mars

Er du klar for Toilldag lørdag 16. mars? Vi åpner kl. 09.00! Ta med deg venner og familie til en handledag utenom det vanlige. Her blir det mengder av gode tilbud og fantastiske handleopplevelser i butikkene. Vi gleder oss! HER ER VÅRE TOILLATE TILBUD PÅ TOILLDAG – DET ER FLERE…