Fikser dressen i en fei

Er dressen for vid eller for trang? Ta den med til San skredderi.

Det er både miljøvennlig og ikke minst bedre for lommeboka å sy om antrekk man allerede har enn å kjøpe nytt, uansett om dressbuksa du tenkte å bruke til julebordet er for lang eller jakka for trang.

Innehaver Idris Kader Radha i San skredderi hjelper til med alt av reparasjoner og tilpasninger innen tøy, tekstil og skinn. San skredderi er også stedet å dra til om man trenger å skifte glidelås, eller tilpasse mer eksklusive plagg som bunader og brudekjoler.

– Hvis noen har en ballkjole eller en dress de skal bruke før festsesongen, anbefaler jeg å komme innom så fort som mulig. Det blir travelt framover, forklarer Idris Kader Radha. Idris har vært skredder i Trondheim i 21 år, og har holdt til i San skredderi på Byhaven i seksten av dem. Det var onkelen
som lærte ham å sy, og Idris fikk sin første symaskin da han var elleve-tolv år gammel.

San skredderi hjelper til med det meste. Har du en bukse som skulle vært lagt opp, fikser Idris det med det samme.
– Da pleier jeg å si «gå og drikk kaffe, og kom tilbake etterpå». 
Opplegg av bukse tar vi med en gang, det er samme pris uansett. Men har du en dressbukse du skulle lagt opp, og skal bruke den på fredag, bør du komme innom med den seinest onsdag, forklarer han.

Idris synes folk er flinke til å ta vare på klærne sine og få dem reparert i stedet for å kaste dem.
– Noen kommer til oss med klær de har arvet av faren sin som de ønsker å sy om, andre har forandret seg og trenger å sy ut klær, mens andre igjen har slanket seg og må sy inn klærne sine, sier Idris.

San skredderi tilbyr også rensing av klær, og gir 20 prosent rabatt til studenter og kunder i SpareBank 1. Skredderiet har åpent i Byhavens åpningstid.


Tidligere saker

Hjemme, borte eller utlandet i sommer? Disse kjøpene gjør ferien komplett

38 gode sommerkjøp Blir årets sommer kortreist eller langreist? Vi gir deg våre tips og shoppinginspirasjon, enten det blir hjemmeferie, Norgesferie eller utlandet. Tekst/foto: BERRE

Et bærekraftig kjøkken

Her får du oppskriften på Britannia-kokkens vårtaco, og hans tips til mindre avfall. Nils Flatmark er souschef på Britannia, og gikk tidligere i år til topps i konkurransen Årets grønne kokk. Han kan også smykke seg med hederstegnet Cordon Bleu, han er deltaker på det norske kokkelandslaget og har tatt…

Tid for nye vårsko

Nå er det på tide å finne frem lette vårsko og plassere vinterskoene bakerst i skapet, den lyse fine tiden er her. I våre butikker finner du nå vårens flotteste vårsko for dame, herre og barn hos Falkanger Sko, BAG og Kleins. kontaktinfo til våre butikker finner du her.

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

Sommermarked på Byhaven 20. – 24. juni

Denne uken byr butikkene på spennende vår – og sommernyheter til knallgode priser! Kom til Byhaven og Midtbyen – ta bena fatt, eller bruk sykkelen, sparkesykkelen, bussen eller bilen. Under ser du en oversikt over noen av tilbudene våre – men du finner enda flere tilbud om du besøker oss i Byhaven!…