Fikser dressen i en fei

Er dressen for vid eller for trang? Ta den med til San skredderi.

Det er både miljøvennlig og ikke minst bedre for lommeboka å sy om antrekk man allerede har enn å kjøpe nytt, uansett om dressbuksa du tenkte å bruke til julebordet er for lang eller jakka for trang.

Innehaver Idris Kader Radha i San skredderi hjelper til med alt av reparasjoner og tilpasninger innen tøy, tekstil og skinn. San skredderi er også stedet å dra til om man trenger å skifte glidelås, eller tilpasse mer eksklusive plagg som bunader og brudekjoler.

– Hvis noen har en ballkjole eller en dress de skal bruke før festsesongen, anbefaler jeg å komme innom så fort som mulig. Det blir travelt framover, forklarer Idris Kader Radha. Idris har vært skredder i Trondheim i 21 år, og har holdt til i San skredderi på Byhaven i seksten av dem. Det var onkelen
som lærte ham å sy, og Idris fikk sin første symaskin da han var elleve-tolv år gammel.

San skredderi hjelper til med det meste. Har du en bukse som skulle vært lagt opp, fikser Idris det med det samme.
– Da pleier jeg å si «gå og drikk kaffe, og kom tilbake etterpå». 
Opplegg av bukse tar vi med en gang, det er samme pris uansett. Men har du en dressbukse du skulle lagt opp, og skal bruke den på fredag, bør du komme innom med den seinest onsdag, forklarer han.

Idris synes folk er flinke til å ta vare på klærne sine og få dem reparert i stedet for å kaste dem.
– Noen kommer til oss med klær de har arvet av faren sin som de ønsker å sy om, andre har forandret seg og trenger å sy ut klær, mens andre igjen har slanket seg og må sy inn klærne sine, sier Idris.

San skredderi tilbyr også rensing av klær, og gir 20 prosent rabatt til studenter og kunder i SpareBank 1. Skredderiet har åpent i Byhavens åpningstid.


Tidligere saker

MESTERKOKKENES FØRSTEVALG

– Jeg har vært fast kunde siden jeg begynte på kokkeskolen, så nesten ti år. Om ikke lenger. Nils Flatmark jobber som soussjef på Britannia Hotel og ble i 2022 kåret til norsk mester i kokkekunst. Han har aldri vært i tvil om hvor han skal kjøpe kjøkkenutstyret sitt. –…

EKTE GAVEPAKKE

En delikat pose med assorterte småretter står klar til å plukkes opp på Byhaven. Det er fredag ettermiddag, og Alma Mater byr på konseptet Helgepose. Når det nærmer seg helg, fylles Alma Maters Helgepose med ferske delikatesser. Nyskårne skiver av italienske skinker, spanske pølser og franske oster er noe av…

PERSONLIG BOLIGSTYLING

Kremmerhuset Byhaven tilbyr personlig boligstyling fra kr. 399,- Kremmerhuset ønsker at alle skal bli inspirert til å få det koselig og personlig hjemme. Deres boligstylister har sterk interiørinteresse og mange har faglig interiørutdanning. Trenger du inspirasjon eller hjelp til å klargjøre bolig for salg eller gjøre et rom til ditt…

A MAN WITH A MISSION

Å ta vare på mat handler om mye mer enn miljøvennlig emballasje og smart oppbevaring. Det er et mantra Geir Berntsen gjerne gjentar – igjen og igjen. Tekst NINA VENNEVOLD/HVABEHAGERFoto MAGNUS RØNNINGEN HANSEN/BERRE, Lykt Geir Berntsen, partner hos Traktøren Kjøkkenutstyr på Byhaven, har laget seg et slags manifest: «Vi må…

OPPSKRIFT PÅ KOLAKAKER

Når det nærmer seg jul, finner Marianne Tiseth på Byhaven Kafé frem denne familieoppskriften. Kolakakene er fast inventar i kafeen fra tidlig november, til glede for små og store kafégjester. Her deler hun den populære oppskriften. Foto Markus Nymo Foss / BERRE Kolakaker er klassiske småkaker med karamellsmak. Opprinnelsen kan…

PERFEKTE JULEGAVER

Hva gir du til kvinnen eller mannen i ditt liv i julegaver? Her er årets ideer til fine ting å pakke inn. Små, eksklusive pakker, fristende kjøkkenting under treet og presanger som varmer både kropp og sjel. Hvis du fortsatt ikke vet hva du skal gi bort, så ta en…