SLIK TAR DU BEST VARE PÅ HÅRET DITT

Unn deg en pleiende hårkur med farge.


Tekst: Veronika Søum
Foto: Jens Westbye/BERRE, H2 ByhavenEtter en sommer med mye sol og bading, er høsten en tid der håret trenger reparasjon. Daglig leder Hilde Nielsen ved H2 Byhaven anbefaler å prøve en av høstens store «må ha», nemlig hårkur med farge. Hårkur pleier og reparerer slitt, tørt og fargebehandlet hår, og bør brukes en gang i uka.


− Hvis du vil beholde intensiteten i fargen, kan den brukes hver gang du bruker hårkur. Hvis du vil ha mindre farge, så forsvinner fargen gradvis av seg selv, forklarer hun.

 

Modell Monica Theodorsen, som også er frisør ved H2 Byhaven, har fått en hårkur med rosa farge av merket Gold Rose Exclusive. Den reparerer og styrker håret, samtidig som den gir en fin rosa nyanse. 

 


BRUK BALSAM OG SERUM


I hverdagen kan du tilføre håret fuktighet ved å bruke balsam etter hver hårvask, i tillegg til serum med keratin. Det er med på å bygge opp igjen skadet hår ved å tilføre fukt, og hindrer at hårtuppene splitter seg eller blir skjøre. En hårklipp kan også være lurt på denne årstiden, slik at du går høsten i møte med et mest mulig sunt og sterkt hår.

 

    

Balsam kr 280,- og serum kr 299,- finner du på H2 ByhavenHØSTENS HÅRTRENDER


Langt, slett hår har lenge vært i motebildet når det gjelder hårtrender, men denne høsten er det lov å prøve seg fram med ulike lengder på håret. Nå skal håret være oppklipt og gjerne litt rufsete. For deg som elsker MacGayver og 80-tallet er det bare å la håret gro i nakken: hockeysveisen er nemlig tilbake for fullt. Er du glad i pannelugg, eller vil teste det ut, er dette sesongen for den tunge luggen, såkalt curtain bangs. Gutta kan gjerne også ha pannelugg, og aller helst med krøller i.

 

 Butikkleder Hilde hos H2 Byhaven


TIPS TIL FRISYRER DU LAGER SELV


Skal du i selskap og trenger en enkel, hjemmelaget frisyre, går fletter aldri av moten. Vil du heller ha håret løst, tipser Hilde om å gå for luftige krøller, gjerne laget med krøllstav, som du børster lett ut. Det gir et elegant uttrykk, og tar ikke mye tid i en travel hverdag. Er du mer giret på en mellomvariant, kan du sette opp deler av håret. Bruk gjerne hårnåler, og pynt med lekre spenner mens resten av håret får henge løst. Så enkelt, og så fint.