Mariannes kola kaker

Marianne Tiseth, på Byhaven Kafè i 3.etg på Byhaven, finner frem denne oppskriften når det nærmer seg jul.

Hun har arvet den fra sin svigermor og til kafegjestenes glede finnes den å få kjøpt i en litt stor variant der fra tidlig i november.

Nå har du sjansen til å bake de selv da Marianne deler oppskriften sin. Om du ikke liker å bake eller rett og slett ikke har tid, får du kjøpt de i esker hos Byhaven Kafè.

Kolakaker er klassiske småkaker med karamellsmak og opprinnelsen skal visstnok være svensk da kola betyr karamell på svensk.

Lykke til med bakingen.


Ingredienser:

200 gr smør (melange)
200 gr sukker
300 gr hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
1 stor ss sirup

 

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker sammen i en kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig. Ca 2-3 minutter på middels hastighet
Tilsett natron, vaniljesukker, sirup og ¾ av melet.
Rør sammen i maskinen.
Den siste ¼ av melet haes i og eltes inn for hånd.
Legg bakepapir på stekebrettet.
Trill ut 4 pølser og legg de på stekebrettet.
Klapp remsene flate med håndbaken til de er ca ½ cm tykke.
Sett brettet midt i ovnene.
Stekes på 180 grader i 8 – 10 min, til de er gyldne.
Bruk en skarp kniv og skjær de varme kakene på skrå så du får 2-3 cm brede kaker/kjeks. Dette gjøres umiddelbart når de kommer ut av ovnen.
La kakene ligge på brettet til de er avkjølt.
Oppbevares mørkt og tørt i en kakeboks.