Flytende gull

Gi smaksløkene en overraskelse: Prøv en liten dråpe med olje og balsamico av beste kvalitet.

 

Smak! Hege Renolen byr entusiastisk på en liten teskje av blandingen hun akkurat har rørt sammen: chiliolje pluss fersken- og aprikosbalsamico. Den pikante chilismaken er tydelig, men søt balsamico bidrar med perfekt balanse. En ny liten skål fylles med olivenolje, og hun oppfordrer til å dyppe ned en brødterning. Mer trenger man heller ikke, for den lille appetittvekkeren er en smaksbombe. Akkurat som resten av kvalitetsproduktene fra Olivenlunden 1830.

 

Butikken har et overveldende utvalg. Noen få av kundene vet nøyaktig hva de skal ha, men for alle oss andre er personalets ekspertise helt uunnværlig. Hege vet alt om produksjonsmetoder, næringsinnhold og smakskombinasjoner. I tillegg besitter hun en smittende pasjon for god mat. Hun vet at en fruktig balsamico kan bringe en skål med frukt og bær til nye høyder, og at sommerens friske jordbær absolutt bør få følge av jordbærbalsamico. Hun anbefaler å teste fersken- og aprikosbalsamico i melisglasur. Selv baker hun en saftig gulrotkake, hvor hemmeligheten er å tilsette ren olivenolje i røra.

 

Hege går gjennom den lille butikken, og får stadig nye ideer idet hun passerer hyllene. Hun tar ned en krukke med champagne- og kirsebærsyltetøy.

– kjempegodt til vilt, forklarer hun.

 

Hege er en sann kilde til mat-tips. Hun plukker ned en flaske med sitronolje og forteller at den setter en velsmakende spiss på all slags fisk og sjømat. Hun har også trikset til en god marinade for skalldyr: chiliolje og mangobalsamico, blandet sammen.

 

Sulten på mer? Kom innom Olivenlunden 1830 og få personlige anbefalinger til hvordan du kan briljere på eget kjøkken. Her vet de at noen velvalgte dråper kan forvandler de enkleste retter til kulinariske høydepunkt.