Familiebedrift med lang erfaring

Undertøysbutikken Reimers har vært gjennom store forandringer siden starten i 1936. Nå feirer butikken 85-årsjubileum.− Det er så gøy at mange ungdommer handler hos oss. De liker å få veiledning og hjelp til å tilpasse riktig undertøy. Det er jo en utfordring for mange å kjøpe undertøy, forteller butikksjef Cicilie Svanem i Reimers Byhaven.

I år fyller butikken 85 år, men det er langt fra noen pensjonistforretning. Hit kommer det kunder fra 13 og opptil 90 år, for å få hjelp med helt essensielle plagg.


− Vi opplever at kundene føler seg godt ivaretatt hos oss, spesielt med tanke på at vi er behjelpelige i prøverommene og tilpasser riktig bh-størrelse. Mange er usikre på hvilken bh- størrelse de skal ha, og da er det godt å få ekspertisehjelp. Vi har undertøy i alle størrelser og fasonger, og tilpasser riktig produkt ut fra kundens behov, forklarer Svanem.

 

Butikkleder Cicilie Svanem
 

Tredje generasjon i Reimers

Reimers ble startet av Jan Reimers den eldre i 1936. Den gang hadde de ansatte målebånd og blyant, og tok mål av kundene før de hentet plagget. På 70-tallet kom selvbetjening og prøverom, slik vi er vant til i dag.


− Det har vært en endring over tid. I dag er det større kjededannelser og færre spesialbutikker, sier daglig leder Jan Reimers.


Han overtok familiebedriften i 2007, etter sin far Trygve og farfaren Jan.
− Jeg har jobba det mest av livet innen bank og finans, og synes det er inspirerende å drive mitt eget. Vi har mange flinke medarbeidere som gir meg motivasjon i hverdagen, og jeg gleder meg alltid til å gå på jobb, forklarer han.
 

Ikke bare undertøy

Reimers har i dag seks utsalgssteder i Trondheim, Orkanger og Steinkjer, og til sammen rundt 40 ansatte.


Hvert år selger butikken over 200 000 produkter, fordelt på rundt 130 000 kunder. På nettbutikken reimers.com kan man velge «Klikk & Hent» i alle butikker. Det betyr at varekjøp i nettbutikken kan hentes etter en time på Reimers Byhaven. 


Den største trusselen de 15 årene Jan har drevet familiebedriften er økt etablering og konkurranse fra HM, Cubus, Lindex og Kappahl, som har store undertøysavdelinger. Men ved å være en spesialbutikk med utvalgte merkevarer, har de funnet sin nisje.


I butikken på Byhaven kan du finne undertøy, nattøy, badetøy og strømper fra merkevarer som Triumph, Chantelle, Ralph Lauren, Calvin Klein og Tommy Hilfiger. Reimers har også et lite utvalg for menn i Calvin Klein og Polo Ralph Lauren som boxere, strømper og morgenkåper.
 

God atmosfære på Byhaven

Reimers er den eneste undertøysbutikken på Byhaven, og har mange faste kunder.
− Vi føler oss veldig til rette på Byhaven. Det er flinke medarbeidere som kjenner kundemassen godt. Vi synes vi utfyller varetilbudet på senteret bra, sier Jan.
Butikksjef Cicilie synes også Byhaven er et bra sted å jobbe.
− Jeg har jobbet som butikksjef på Reimers Byhaven siden 2012, og har alltid hatt det fint her. Det er bestandig god stemning og en god atmosfære på Byhaven, og vi ser at kundene trives godt. De kommer alltid tilbake.

 

Butikkleder Cicilie Svanem og daglig leder Jan Reimers

 

Tekst: Veronika Søum
Foto: Jens Westbye/BERRE