VårLØV 2019

Er du enig i at byen vår er fantastisk bra? Morten Hegseth Riiber, som pryder coveret i denne utgaven av LØV, mener i alle fall at Trondheim er akkurat det!

TEKST: Elisabeth Klæbo / Senterleder


24. april 2019

Morten har flyttet hjem etter mange år i Oslo og han skryter uhemmet av byen vår. Jeg elsker at folk skryter av Trondheim. Jeg elsker at folk liker å bruke byen, at de finner et kulturtilbud, butikk- tilbud og mattilbud de trives med. At Trondheim by kan være stedet der du kan møte folk, finne inspirasjon, ha det morsomt, shoppe det du trenger og det du ikke trenger, nyte et godt måltid – rett og slett leve i byen vår.

Denne vinteren har i alle fall Trondheim satt seg på mat- kartet, og det er utrolig stort at både naboen vår Fagn, og gammelnaboen vår Credo, fikk hver sin stjerne i Michelin- guiden. Vi er så stolte og vi unner og beundrer. Mat og drikke er også viktig for oss på Byhaven. Vi har noen fantastiske matkonsepter på huset, og i starten av april forsterket vi dette ytterligere ved å gjennomføre Byhaven Gourmet Matmarked. Her inviterte vi mataktører til å komme på Byhaven og vise frem hva de har å by på. Jeg håper at mange fikk det med seg og fylte posene med god mat og drikke. Om du ikke fikk det med deg i april, er det bare å glede seg: Det kommer en ny mulighet i løpet av høsten.

Den «hvite svanen» Britannia har også gjenåpnet denne våren, og om du ikke allerede har vært der, bør du ta turen innom. Du kan miste pusten av mindre. Et fantastisk hotell for byen vår og flust med restauranter som vi kan bruke til alle mulige anledninger. Dette til- fører noe nytt til byen og skal være for oss alle. Velkommen tilbake Britannia, i en fantastisk ny drakt.

Vi gleder oss over at sola igjen varmer og at vi kan koste støv av uteserveringen vår både hos Rosenborg Bakeri, Alma Mater og Byhaven Kafé. Ja, for dere vet at det er uteservering i 3. etasje på Byhaven? En liten oase faktisk, opp fra byens larm.

I september er det 20 år siden Byhaven åpnet. Den gangen åpnet vi med stor delikatesseavdeling i under- etasjen og hjemkjøring av varer med elbil, så ingen skal si at Byhaven ikke var fremme i skoa. Vi skal feire jubileet, så følg med i midten av september, for da blir det mye som skjer på Byhaven.

Frem til da – nyt våren og etter hvert også sommeren. Bruk byen vår og skap liv og røre i den. Det er nemlig menneskene som utgjør forskjellen.