Foto:Berre / Midtbyen Management

Trondheim Pepperkakeby – en by for alle

Endelig får Trondheim sin egen pepperkakeby. Fra 30. november til 31. desember ønsker vi deg velkommen i 3. etasje på Byhaven.

FOTO: Berre / Midtbyen Management

TEKST: Trondheim Pepperkakeby


28. oktober 2019

Bli med og opplev Trondheim Pepperkakeby når det arrangeres for første gang i 2019!

I 3. etasje på Byhaven står to hundre julepyntede pepperkakebyggverk i alle fasonger og former utstilt i et stemningsfullt vinterlandskap. Overskuddet fra inngangsbillettene går til Gatemagsinet Sorgenfri. 

Pepperkakebyen er et samarbeid mellom Gatemagasinet Sorgenfri, Byhaven og Midtbyen Management. Overskuddet fra pepperkakebyen går i sin helhet til Gatemagasinet Sorgenfri, og skal blant annet bidra til rehabilitering og drift av Gatemagasinets lokaler i Prinsens gate 55. Ved å tilby arbeid til mennesker med utfordringer knyttet til rus, psykisk helse, hjemløshet eller fattigdom, utgjør Gatemagasinet en stor forskjell i hverdagen til godt over hundre magasinselgere.

En by for alle

Tema for årets pepperkakeby er “en by for alle”. Dermed har det vært fritt frem til å la kreativiteten blomstre under pepperkakebakingen, noe som har resultert i at både små og store byggverk har fått plass i byen. Ved å synliggjøre mer av arbeidet til Gatemagasinet Sorgenfri, ønsker vi å skape mer bevissthet omkring utenforskap i en tid som for mange er ekstra krevende. I Trondheim Pepperkakeby er det plass til alt og alle – sammen bygger vi pepperkakehus for å rive ned ekte vegger.


Publikumspriser og jurypriser

Alle som har leverert et pepperkakebyggverk har gratis inngang på utstillingen, og er med i trekningen av flotte premier. Besøkende får mulighet til å stemme fram sin favoritt blant alle utstilte pepperkakebygg. I tillegg vil en jury kåre “årets jurypris”, hvor kreativitet, originalitet og godt håndtverk står i fokus. Alle som baker, sponser, besøker og heier på oss er med på å støtte en god og viktig sak.

Med dette som bakteppe, ønsker vi hjertelig velkommen til Trondheim Pepperkakeby 2019! 

 

Praktisk informasjon

Utstillingen åpner lørdag 30. november og står til og med 31. desember.
Vi følger Byhavens åpningstider: hverdag (09-20), lør (10-18).

Langåpent fra og med 9. desember: Hverdager (09-21)
Lørdager 10-18
23. desember 09 -18
24. desember 09-13

Søndagsåpent i desember:
Søndag 8. des, 15. des, og 22. des (14-19).

Åpningstider i romjula:
25. des: stengt
26. des: stengt
27. des: 10-18
28. des: 10-18
29. des: stengt
30. des: 10-18
31. des: 10-15 (siste åpningsdag)

Inngangsbillett

Voksen: 75 kr
Student/honnør med gyldig bevis: 50 kr
Barn opptil 16 år: Gratis
Gratis inngang til alle som har levert et pepperkakebyggverk til Trondheim Pepperkakeby.