Slik lager du vårens fineste flette

Enten du skal redde en dårlig hårdag, gjøre deg klar for løpetur eller kle deg i bunad, er det fletter som gjelder.

FOTO: Markus Nymo Foss /BERRE

TEKST: Tekst: Lill Beate Mathisen/BERRE


30. april 2020

Hvorfor ikke benytte dagene med sosial distansering til å pleie håret litt ekstra? Med fletter kan du drøye både hårvask og bruk av varmeverktøy, og likevel se smashing ut. Dette er også frisyren som funker like fint til både bunad, løpetur og sommerferie. Fletter holder seg på plass hele dagen – og neste dag. Du kan faktisk sove med dem, og de vil fortsatt kunne se bra ut. Her viser Telma fra H2 Frisør deg en flettefrisyre som lar deg beholde hårlengdene i front, samtidig som du fremhever ansiktet. Frisyren passer både langt og kort hår.

  1. Lag en stram midtskill og del håret opp i to seksjoner på hver side av skillen. Fest seksjonene med en klemme, så unngår du å dra inn ekstra hår fra sidene.
  1. Start på den ene siden av skillen ved å ta ut tre like deler med hår. Herfra fletter du håret på vanlig måte.
  1. Pass på å holde fletten stramt inntil hodet. Dra med deg små mengder med hår fra begge sidene underveis.
  1. Fest til slutt med en tynn strikk. For å få fletten til å ligge stramt, er det lurt å lage fletten litt lengre enn du egentlig trenger – da kan strikken festes på midten av fletten, helt inntil hodet.

  1. Leken variant: Surr lengdene i enden av hver flette, og fest de i to topper på hver side. Tuper gjerne lengdene for å skape ekstra volum.

Tips!

Flett håret mens det fortsatt er vått. Da er det enkelt å få til stramme fletter.

Vær nøye med å gre ut floker og dele opp håret i seksjoner før du begynner.