Foto:Markus Foss Nymo/BERRE

Satser på ungdom

Denne høsten åpner eieren av Lille Martine et helt nytt konsept: butikken FLYT. Den perfekte feiringen av Lille Martine, som fyller 20 år i år!

FOTO: Markus Foss Nymo/BERRE

TEKST: Knut Guttorm Jermstad/BERRE


23. september 2020

– Gjennomsnittlig levealder for en mellomstor bedrift er 20 år. Mange faller av fordi de ikke klarer å fornye seg, sier Wenche Bakke, eier av Lille Martine, om drivkraften bak Byhavens nye ungdomsbutikk.

Fornuftig pris, god kvalitet og lekker innpakning har laget kø helt til døra hos Lille Martine. Nå satser Wenche altså videre på suksessoppskriften, og lanserer samtidig ny nettbutikk.

– Vi merker at det er et hull i markedet, og har stor etterspørsel etter klær for store barn og ungdommer. Hos Lille Martine har vi hatt både babytøy og klær for 16-åringer, men nå åpner vi en egen butikk som rendyrker ungdommen.

Lille Martine fortsetter med klær for 0–14 år, mens FLYT blir et helt nytt konsept for ungdom fra 10–18 år. Her vil Wenche ta en ofte nedprioritert gruppe på alvor.

– Det er en kjempeviktig gruppe! Jeg er veldig svak for dem, man vet jo hvordan det er med merkepress, for eksempel. Mange har ikke mulighet til å være med på det, fordi det er for dyrt. Men hos oss er inngangsprisen på en merke-t-skjorte 199 kroner. Så her er det mulighet for alle. Når du driver markedsføring mot unge, er det viktig at det rettes mot folk flest.

For å kommunisere best mulig med ungdommen har Wenche ansatt en nyutdannet markedsfører, som skal gjøre butikken synlig på Snapchat og Instagram. Teamet i butikken vil også være ungt, med ansatte mellom 18 og 31 år.

Teamet i butikken FLYT

– Det handler om å snakke med de vi selger til. Et par stykker går fortsatt på videregående; det er noe med det å være på nivå med ungdommene, forklarer Wenche, som legger stor vekt på kundeopplevelsen hos FLYT.

Sortimentet i den nye butikken viderefører stilen fra Lille Martine, men har et bedre utvalg og flere nye merker.

– Vi selger Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Levis, Parajumper og Peak Performance. Vi er også gode på tilbehør, og fin innpakning, selvfølgelig. Det skal vi fortsette med.

FLYT ligger i andre etasje på Byhaven, og åpner dørene 1. oktober 2020.