Magnhild Lunde i Trondheim kommune

Magnhild Lunde i Trondheim kommune har vært prosjektleder for den nye lekeplassen.

Ny lekeplass i Midtbyen

Denne høsten har Stiftsgårdsparken fått en oppgradering verdig sin kongelige tilhørighet.

For et år siden mottok Trondheim kommune en bestilling på å stimulere til mer lek for barn i midtbyen. Fokus ble rettet mot Stiftsgårdsparken, som for mange har vært en litt bortgjemt perle i bybildet. Nå har parken blitt rustet opp med nye tilbud, som skal gjøre den til et attraktivt stoppested for barn og barnefamilier som besøker midtbyen.

I parkens nordøstre hjørne, har det blitt satt opp et lekestativ og et langbord i barnestørrelse. Magnhild Lunde (avbildet) i Trondheim kommune har vært prosjektleder for arbeidet, og forteller at utformingen av den kongelige parkens nye tilskudd, er alt annet enn tilfeldig.

Utformet som en krone

– Lekestativet er utformet som en krone, og langbordet har en tilhørende tronstol i enden. Ved bordet finner du også en tilrettelagt plass for rullestol og barnevogn, forklarer hun. Prosjektet er et resultat av lokale krefter i alle ledd. Agraff Arkitektur AS har stått for tegningene, Trondheim Stål AS for produksjonen og Søbstad AS har vært entreprenør.

Daglig leder i Midtbyen Management, Kirsten Schultz, har også deltatt i planleggingen av parken. Hun oppfordrer både barnefamilier og barnehager til å oppsøke det nye tilbudet i Stiftsgårdsparken, og beskriver parken som det perfekte sted å avholde barnebursdagen. Samtidig håper Schultz at den grønne lungen nå kan oppleves som mer tilgjengelig for flere.

Et etterlengtet pusterom

– Folk savner et sted de kan stoppe opp i sentrum. Det handler om den lille halvtimen du kanskje bare vil slappe av og la barna leke litt. Vi håper dette prosjektet bidrar til å trekke barnefamilier til midtbyen, og at parken nå kan bli et etterlengtet pusterom i bymiljøet.