JuleLØV 2018

JuleLØV er ute! Fullspekket med inspirasjon til årets julehøytid.

TEKST: Elisabeth Klæbo, Senterleder


06. november 2018

Hu hei hvor det går! Hvor i all verden blir dagene av? Mulig det er flere som føler at tiden bare går raskere og raskere, eller kanskje det har noe med min egen alder å gjøre? Uansett, livet er litt travelt for tiden – og nå er det jammen meg snart jul også. Det betyr julevask, julebakst, julegaveinnkjøp og julekos. Vi skynder oss, så rekker vi alt.

Nei, i år har jeg faktisk bestemt meg for å bruke mest tid til det siste – altså julekos. Jeg får heller prøve å forenkle noe av det andre.

Ei enklere julestri

Forenkling og hygge er det vi ønsker å holde fokus på hos Byhaven også. Her kan du gjøre julegavehandelen til de du er glad i, og kanskje til deg selv også? Butikkene på Byhaven pakker gavene dine lekkert inn, og hvis du ønsker kan vi kjøre dem hjem for deg også? Da slipper du å drasse rundt på poser, og i verste fall miste eller sette igjen noen underveis. Istedenfor å se ut som et pakkesel, med lange og slitne armer, kan du avslutte julehandelen med en koselig kafétur. Hjemkjøring av varer gjør det også mulig å kombinere julehandelen med noe annet, kanskje en julekonsert eller annen julehygge i byen? Vi leverer varene dine på døren samme kveld, eller kanskje det passer best dagen etter? Det er opp til deg.

Lurer du på hvor du skal bestille ribba, torsken eller lutefisken til jul? Da trenger du ikke lure lenger. Færsk er plassen – og ja, vi kan kjøre hjem disse varene også. Husk å stikke snuten innom Gulating og Vinmonopolet, etter at du har vært hos Færsk. Så får du maten og drikken din levert på på døren samtidig, uten å bære en eneste ting.

Matfest på Byhaven

8. november arrangerer vi en spennende kveld på Byhaven, med fokus på mat og drikke. Her blir det smaksprøver, gode tips og råd, hyggelig stemning, premiedryss og ikke minst; foredrag med Trine Sandberg fra Trines Matblogg. Er du matinteressert er dette noe du absolutt bør få med deg. Vi fortsetter festen med et matmarked fredag 9. og lørdag 10. november. Her finner du mange lokale og spennende produsenter, du kan også få slipt kjøkkenknivene dine og delta på mat- og ølkurs. Husk å ta med barna, vi har pepperkakepynteverksted i kjelleren.

Lisa Tønne Tordenskjold

Fyrverkeriet Lisa Tønne pryder coveret vårt denne gangen. Vi gleder oss stort til å se denne trønderdama som selveste Tordenskjold på Trøndelag Teater over nyttår. Bak stykket står trekløveren Bones, Løseth og Havdal, så her skjønner vi at vi får trent lattermuskelen. Bra vi har noe å glede oss til etter jul også, men nå skal vi først og fremst nyte førjulstida. Rundvasken kan vi ta til våren.