HøstLØV 2018

Vi ønsker høsten velkommen med et nytt nummer av LØV, fullspekket med godt stoff om mat, moter og interiør.

TEKST: Elisabeth Klæbo, Senterleder


11. september 2018

Vel overstått tidenes sommer. Jeg er superklar for høsten etter noen magiske sommeruker. Det er fantastisk å kunne gå barlegget i sandaler, dag etter dag, uke etter uke, og nyte påfyll av D-vitaminer. Vi er ikke bortskjemt med slike temperaturer, og jeg kjenner at det gjør godt for kropp og sinn. Men parallelt med gleden over sola og varmen, er det stor bekymring for kloden vår. Ja, vi har hatt varme somre tidligere også, og flere trekker frem den ekstremt tørre sommeren i 1947. Men klimaforskerne er ikke i tvil, den temperaturøkningen vi nå er vitne til, er menneskeskapt. Og endringstakten gjør oss ekstremt sårbare. Den verden vi har i dag, vil antagelig se helt annerledes ut om noen få år. For å senke tempoet og reversere noe av utviklingen, må vi bidra alle sammen. Du kan starte med å lese saken vår om samfunnsansvar og matsvinn. Det er inspirerende å lese om mennesker som tar grep og gjør en forskjell.

Mat og drikke

I høstens LØV fokuserer vi på mat og drikke. Byhaven har mange fantastiske matkonsepter – du kan kjøpe og spise deilig mat her, eller ta med deg nydelige råvarer hjem. Byhaven er et «matsenter», og dette ønsker vi å videreutvikle og forsterke i tiden fremover. Nå samler vi derfor konseptene våre under paraplyen «Byhaven Gourmet ». Hos oss finner du både fersk kjøtt og fisk, deilige oster og skinker, fantastiske oljer, tapenader, balsamico, oliven og mye mer. Vi håper du finner noe som frister, både til hverdagsmaten og festmåltidet. Du finner også drikken til maten, samt alt du måtte trenge av kjøkkenutstyr og redskaper.

I denne LØV-utgaven er vi utrolig stolte av å ha med oss Trine Sandberg – Norges mest leste matblogger og kokebokforfatter. Hun er ei fantastisk dame som deler oppskrifter som gjør at vi alle føler mestringslykke på kjøkkenet. Jeg får sjelden så mye skryt for kokkekunstene mine, som når jeg lager retter med oppskrifter fra Trine.

Med og uten bil

Mange har sikkert fått med seg at Olav Tryggvasonsgate er blitt miljøgate. Frustrasjonen har vært stor, men vi utnytter nå mulighetene dette gir oss. Rosenborg bakeri har fått på plass en utrolig deilig uteservering, og her har det vært godt besøk gjennom sommeren. Det som nå er utfordringen er å få alle som vil bruke bil i byen, til å skjønne hvordan de skal navigere seg. Hvis du er forvirret, er du ikke alene. Men egentlig er det ikke så vanskelig. Derfor har vi laget et kart med forklaring bakerst i dette magasinet. Vi har også laget en film som forklarer hvordan du kan finne frem til oss.

Velkommen til byen, med eller uten bil.