Foto:Markus Nymo Foss /BERRE

Høstklar med hudfornyelse

Med triks fra Cabina Hudklinikk Byhaven frisker du enkelt opp sommergløden, og tar den videre med deg inn i høstmørket.

FOTO: Markus Nymo Foss /BERRE

TEKST: Knut Guttorm Jermstad/BERRE


24. september 2020

Mange kan smykke seg med en herlig brunfarge etter sommeren. Men prisen vi betaler er ofte en tørr og gusten hud, som faktisk blir litt tykkere. Sollyset stjeler rett og slett fukt fra huden, som ikke klarer å kvitte seg med døde hudceller. Cabina Hudklinikk på Byhaven vet råd, og anbefaler en syrepensling for å kickstarte høsthuden.

– Nå er vi i et årstidsskifte, hvor vi legger mye vekt på hudfornyelse. Med en syrepensling setter vi i gang denne prosessen, ved å fjerne de døde hudcellene som ligger ytterst. Dette får huden til å begynne med ny celleproduksjon, forklarer Anne Berit Johnsen, daglig leder ved hudklinikken.

Hudfornyelse og pensling skiller seg fra mer tradisjonelle behandlingsmetoder som rens og peeling, ved å jobbe mer aktivt og dypere i huden. Det vil si at pensling gir en mer effektiv eksfoliering.

– Jeg har kunder som har tatt mer standard ansiktsbehandlinger tidligere, som er overrasket over forskjellen når de prøver pensling. Huden blir mye glattere, og når det gjelder glød, ser du forskjell umiddelbart etter behandlingen.

Pensling kombineres gjerne med målrettet behandling av pigmentering, som egentlig er gamle solskader. Behandlingen bør kombineres med flittig bruk av hjemmeprodukter, som både reparerer huden, gir en jevnere hudtone og forebygger ny pigmentering. Men like viktig er det med god beskyttelse.

– Det er kjempeviktig å beskytte huden etter en sånn behandling. Man fjerner litt av de døde hudcellene som ligger på overflaten, og da blir barrieren annerledes. Da er solbeskyttelse kjempeviktig.

For selv om sommeren er forbi, anbefaler Anne Berit å fortsette bruken av solfaktor – hver eneste dag.

Anne-Berit Johnsen ved H2 Cabina.

– En solkrem i dag er ikke bare en solkrem. Den gir også fukt, og inneholder masse antioksidanter som beskytter huden mot utendørs forurensning, dårlig inneklima, datastråling og lignende – i tillegg til solfaktoren. Selv bruker jeg solfaktor året rundt, og det er ikke noe forskjell på den dagkremen jeg bruker nå, og den jeg tar med på stranda. Vi fører faktor 30 og 50 i vårt sortiment, og produktene føles lette på huden, selv om de har høy faktor, frister hun.

– Og start gjerne med dette tidlig. Jeg pleier å si at det lønner seg å forebygge i dag, fremfor å reparere om 20 år. Det er mye enklere å forebygge enn å reparere.