Honning fra Byhaven

Hjemmelaget honning

Visste du at Byhaven har nesten 80.000 leieboere på taket?

I samarbeid med Bieffekten har Byhaven kjøpesenter satt ut to store bikuber på taket. Bikubene har stått der siden 2014 og huser rundt 40.000 bier hver. Bybier er en utrydningstruet art, så målet og motivasjonen med prosjektet er å bidra til et mer bærekraftig bymiljø. Og å lage herlig, urban Byhaven-honning.

– Selv om våren lot vente på seg, har biene hatt en veldig fin sommer på taket. De har stått på og besøkt utrolig mange av byens blomster. Det ser vi på all den fine honningen de har samlet, forteller birøkter Sigrid Bakken Døsvik.

Honningen er snart klar for høsting, så i løpet av september vil sommerens parti være tappet og klart på glass. Biene har laget rundt 40 kg honning, noe som tilsvarer rundt 300 glass med honning. Honningen koster 50 kroner og kan kjøpes hos Traktøren (3. etasje) Alma Mater (1. etasje) eller Life (kjelleren). Inntektene går til et miljøformål i Trøndelagsregionen.

Tips i høstkulden

Honning har mange unike egenskaper. Det er en naturlig bakteriedreper og kan lindre både såre struper, småsår og tørre flekker. Men husk, for maks helseeffekt bør ikke honningen passere 40 grader. Så putt honningen på brødskiva og i salaten, fremfor teen og suppen.