Gå våren glødende i møte

Etter en lang og mørk vinter trenger huden ekstra pleie for å få tilbake gløden.

Når sola starter å varme, og det igjen begynner å spire og gro, er det ikke uvanlig å føle seg grå etter de lange vintermånedene. Med våren er det tid for fornyelse, og det gjelder også huden vår. Ved H2 Cabina tilbyr de ansiktsbehandlinger, med produkter tilrettelagt for den enkeltes hudtype og behov.

– Om vinteren pakker vi oss inn, om våren pakker vi oss ut. Når det begynner å spire og gro og bli lyst igjen, stiger humøret og da ønsker vi også å freshe oss opp, sier daglig leder Anne-Berit Johnsen ved H2 Cabina.

Hudklinikken flyttet nylig ut fra Olavskvartalet og inn på Byhaven.

De tilbyr alt av tradisjonell hudpleie samt manikyr, pedikyr, vippeløft, massasje, forming og farging av bryn og vipper og voksing, blant annet. Men når våren kommer er det mange som ønsker ekstra fokus på ansiktet.

– Vi fyrer forholdsvis mye i dette landet, og i kulda blir huden tørr, grå og gusten. Da er det godt med en fornyelse. Å få vekk døde hudceller er kjempeviktig for å få tilbake gløden i huden. Etter hvert som vårsola kommer og sommeren ikke er langt unna, er det viktig å ta ekstra godt vare på huden. Da er en god solbeskyttelse med høy faktor kjempeviktig, understreker Anne-Berit.

Rense bort vinteren

En standard ansiktsbehandling starter med å rense og peele huden.

– Vi tar en hudanalyse for å finne ut av hvordan huden er her og nå, og legger opp en plan for hva huden trenger videre. Etter litt utklemming er det tid for en avstressende og beroligende massasje av ansikt, nakke, skuldre og hender, forteller Anne-Berit.

En ansiktsbehandling avsluttes med kremer og produktveiledning, samt en eventuell lett make-up hvis man ønsker det.

Hudklinikken tilbyr forskjellige typer ansiktsbehandlinger, blant annet signaturbehandling fra de ulike seriene klinikken fører. Her kan man tilpasse til ethvert behov kunden måtte ha.

Sunn fremfor solbrun

Hudpleieren merker at folk har blitt mer opptatt av en sunn og frisk hud. Bare i løpet av de siste fem årene synes Anne-Berit det har vært en stor forskjell.

– Det har blitt mye viktigere å ta vare på huden enn å være solbrun. På 80-tallet ble det å se solbrun ut sett på som sunnhet og var meget trendy. Men nå skal man heller ha en frisk glød og se fresh ut. Huden skal være klar og naturlig, og man skal gløde. Folk har blitt mye flinkere til å bruke produkter med solfaktor nå enn tidligere, sier hun.

Ansiktsbehandlinger er ikke forbeholdt en spesiell aldersgruppe. Kundene til H2 Cabina spenner fra de yngste som fortsatt går på ungdomsskolen, til godt voksne på over 90 år.

– Noen kommer til oss et par ganger i året, andre kommer fire eller seks ganger og mange går jevnt gjennom hele året til ansiktsbehandling.  Men alle liker å freshe seg opp til våren, forteller Anne-Berit.