Foto:Jens Westbye / BERRE

Enkel og koselig julehandel

Desember er en travel tid. På Byhaven kan du senke skuldrene og kose deg med en rolig og hyggelig førjulstid. Og hvis du vil kan du sjekke av alt på gjøremålslisten på en og samme dag.

TEKST: Nina Vennevold / BERRE

FOTO: Jens Westbye / BERRE


06. desember 2018

Byhaven er kjent for bredde, kvalitet og gode opplevelser. Hos oss får du alltid det lille ekstra – enten det gjelder god mat og drikke eller råd fra erfarne butikkansatte. Vi elsker førjulstiden og bruker mye tid på å forberede oss, slik at du kan gå julen best mulig i møte.

Vi hjelper deg

Mange synes det er vanskelig å vite hva kjæresten, svigerbarna eller vennene ønsker seg. Spør gjerne våre butikkansatte om råd. Vi hjelper deg å finne den passe store, harde eller myke pakken du kan putte under treet. Hva med en spiselig gave til en som har alt? På Byhaven får du gode gaveideer innenfor alle prisklasser.

Innpakning

Finnes det noe hyggeligere enn en vakker pakke? En gave som er pent innpakket med nydelig papir, og en myk og fin sløyfe på toppen? Mange av butikkene på Byhaven gjør seg ekstra flid med innpakningen. Du trenger bare å bare å skrive til og fra, og – vipps – så er presangen i boks.

Saken fortsetter under bildet

Hjemkjøring

Har du handlet store, tunge eller mange ting? Hos Byhaven tilbyr vi hjemkjøring av varer innenfor Trondheim kommune. Butikkene pakker inn og passer på varene dine – du får dem på døren samme ettermiddag/kveld. Tjenesten koster kr 99 og inkluderer da alle butikkene på senteret…og så mange poser du vil!

Bli inspirert

Hva skal du lage, noe tradisjonelt eller nytt? Og hva slags drikke passer best til maten? Hos Færsk kan du bestille både ribbe og torsk, eller få tips til spennende råvarer. Alma Mater kan hjelpe deg med et lekkert ostefat, mens Olivenlunden har massevis av deilig tilbehør. Hos Vinmonpolet får du trygge råd, mens Gulating Ølutsalg kan hjelpe deg å imponere. Med over 300 sorter øl, kan du garantert overraske gjestene med noen nye smaksopplevelser.

Pynt til jul

Endelige er det tid for rødt, grønt og gull – vi elsker å pynte til jul. Stearinlys, servietter, blomster og interiør, eller kanskje en dørkrans eller lykt til trammen? Interiørbutikkene våre og Blomster i Byhaven har alt du trenger for å gjøre det lunt og hyggelig i adventstiden.

Klar til fest

I juleselskapet er det stas å være litt ekstra fin. Det synes både hun og han, og ikke minst de spente barna. Pensko, penstrømer, undertøy eller litt ekstra «godlukt»? På Byhaven har vi både parfymeri, undertøysbutikk, barnebutikken Lille Martine og flere kvalitetsbutikker for ham og henne.

Pausetid

På Byhaven vil vi gjerne at du skal stress ned, og gjøre julehandelen til noe hyggelig. Litt egentid er aldri dumt, eller skravling og litt påfyll på en kafé. Hva med en hudpleietime hos H2 Cabina, eller et glass vin og en skinkefjøl hos Alma Mater. På Byhaven kan du logge av, lene deg tilbake og lade batteriene.

Ta med de små

Visste du at vi har ballrom i kjelleren, samt stellerom og ammestol? Eller at Kleins har en egen lekekrok for barn? En tur til Byhaven kan være en opplevelse for hele familien. Rett ved siden av ballrommet ligger sushistedet Sabrura, et ypperlig stedet å få opp blodsukkeret med sunn og fargerik mat. Husk pepperkakeverkstedet vårt 9. og 10. november.

Skreddersyd

Få ting ser bedre ut enn en skreddertilpasset dress, eller en kjole som sitter «som støpt». I kjelleren på Byhaven kan du få reparert penklærne, juleduken eller frakken som skal frem i desember. San skredder utfører det meste av retting og reparasjoner innen tøy, tekstil og skinn.

7 sorter

Ingen lager julebakst som Rosenborg bakeri. Når du er på vei hjem bør du plukke med deg 1, 2 eller gjerne 7 sorter hjem til jul. Ps! Det er lov å starte julekosen i november.