Foto:Markus Nymo Foss / Berre

Den nye blomstertrenden

Ja, vi elsker blomster – men slik har du neppe pyntet bordet før.
Personlige dekorasjoner blir mer og mer aktuelt.

TEKST: Lill Beate Mathisen / Berre

FOTO: Markus Nymo Foss / Berre


27. april 2020

Med naturen som inspirasjonskilde, har Mari Sivertsen ved Blomster i Byhaven skapt en leken og personlig dekorasjon. Den består av greiner, grønne vekster, strå og blomster – og kan nesten minne litt om en skogbunn, ifølge henne selv.

– Organisk og bohemsk, sier hun beskrivende, og legger til at dekorasjonen er «grøftekantinspirert».

– Ganske festlig når det vokser opp sånne artige, små strå, legger hun til og peker på detaljene.

Årets blomstertrend

Fargene er holdt i gult, grønt og hvitt.

– Årets trend er jo litt sånn at man kan velge det man selv synes er fint. Du trenger ikke velge rødt, hvitt og blått, men din egen yndlingsfarge – og min er jo gul, smiler hun, og legger til at gult er tilbake som trendfarge. I dag selges gule blomster hele året, og ikke bare rundt påsketider.

– Gult er tatt inn i varmen igjen, konkluderer hun.

Trendy er også tørkede blomster. Mari understreker at disse plantene vil tørke pent og holde på fasongen lenge.

Høyt og flott 

Selv om årets maifeiring ikke blir markert med store selskaper og mange gjester samlet, hører friske blomster med.

– Det er alltid fint å pynte et bord med blomster, fordi det hever hele inntrykket, mener hun. Med hensikt har hun bygd i høyden, og understreker at man fint kan holde en samtale over bordet, selv med høye dekorasjoner plassert mellom de som sitter til bords.

– Man trenger ikke å gjøre en sammenhengende linje, bare sett blomstene mellom kuvertene, tipser hun. Alternativt vil eksempelvis fem høye glassvaser spredt over bordet gi den samme effekten.

Hjemlevering

Ideen for denne blomsterdekorasjonen kan enkelt tilpasses til andre vekster. Ifølge Mari er det meste tilgjengelig i vår- og sommersesongen, og mye av det finnes i flere farger. Akkurat nå er peonen i sesong. Hun minner forøvrig om å være ute i god tid med bestillingen din dersom du ønsker noe spesielt.

– Vi skaffer gjerne det du måtte ønske av blomster.

Ta kontakt med butikken for bestilling av hjemlevering på telefon 73 52 24 60, epost butikk@byblomst.no eller www.byblomst.no.