VårLØV 2017

Det er (endelig) vår igjen, og nok en gang har vi fylt LØV med vårlig inspirasjon og godt lesestoff.

Våren har i år kommet opptil flere ganger. Vi har hatt besøk av den med jevne mellomrom igjennom vinteren, og i mars hadde vi den så tett på oss at vi trodde den var kommet for godt. Nå når kalenderen viser april/mai og påska er ferdig da håper vi den har kommet på ordentlig.

Nok en gang har vi fylt LØV med vårlig inspirasjon og forhåpentligvis godt lesestoff, noe for enhver smak. Mannen på forsiden var med på å gi oss stor idretts-glede denne vinteren. Trønderen Christian Berge, ledet håndballgutta helt frem til finale i VM etter en thriller av en semifinale. Det ble ikke seier i finalen, men en sølv-medalje til norsk herrehåndball er slettes ikke et tap. De vant dette sølvet. Vi har fått nye håndballyndlinger å glede oss over og guttehåndballen opplever økt rekrut-tering i Norge.

Sommerbyen Trondheim bruker å bety liv og røre og masse aktiviteter i byen. Vi har Martna’n og Skandiacup, Olavsfestdagene, matfestival og store konserter på Sverresborg og i Granåsen. I år har vi i tillegg Starmus! Starmus er festivalen som kombinerer stjerner innen forskning og musikk, altså en vitenskaps- og kulturfestival. Sett av datoen for dette vil du ikke gå glipp av. Det hele skjer 18. – 23. juni midt i Trondheim.

I «ukjente godbiter» tar vi deg denne gangen med til tårnet på Vår Frues kirke. Her finnes en historie som i alle fall jeg ikke visste om. Vi har også spennende nyheter på Byhaven denne våren. Gulating Ølutsalg har flyttet inn hos oss og holder nå hus i underetg. Med mer enn 400 ølsorter i hyllene er det nok noe for enhver (øl)smak her. Et ølutsalg passer i alle fall midt i blinken for Trondheim – for Trøndelag er det distriktet i Norge med flest ølbryggeri. Og vi trøndere er opptatt av lokalt øl og tilhørighet.

Nyt våren og lad opp til en sommer full av aktiviteter i den vakre byen vår.