Vårfrisk på håret

Rufsete, pannelugg, retteglatt, fading eller lob? La deg inspirere av vårens hårtrender.

TEKST: Veronika Søum

FOTO: BERRE / Morten Warholm Haugen


10. april 2017

Vårens hårmote er lys, lett og bevegelig. Fjorårets trend med skulderkort hår, «lob-en», er fortsatt populær, men kan gjerne kombineres med en pannelugg denne sesongen. Lugg er trendy både for damer og herrer, og kan plasseres ut til sidene med en midtskill, eller dras tilfeldig over på en side, i en såkalt «flip».

– 70-tallsluggen med myke linjer og gjerne fall, er in. Det samme er lange lugger som man drar over i en kraftig sideskill. Håret skal være i bevegelse, det er ikke så mye av de rette luggene lenger, forteller seniorfrisør Marte Roaldseth ved H2 Frisør Byhaven.

Oppklipt og rocka

Tekstur og bevegelse er stikkordet for en annen av vårens frisyrer som er mer rocka en lob-en, og egner seg for dem som allerede har fall i håret.

– Vi kaller den «the shag». Den har mer teks-tur og er oppklipt bak, og er litt 80-tallsaktig. Den passer best for dem som har fylde og bevegelse i håret fra før, men kan tilpasses alle, forteller Marte. Glatt hår er annen trend som utmerker seg denne våren, der alt håret er glattet med rettetang. Og håret kan godt være veldig langt, gjerne til midjen. På herresiden er 90-tallsstilen med midtskill og ganske kort pannelugg i panna tilbake, men luggen kan også være gredd bakover. Fading er fortsatt populært, med kort helt nederst og gradvis mer hår mot toppen av hodet.

– Det kan også være volum i luggen og sideskill med fading på sidene, sier Daniel Kristengård som jobber på H2 Barber & Sons på Mercursenteret.

 

Daniel Kristengård ved H2 Barber & Sons på Mercursenteret
Daniel Kristengård ved H2 Barber & Sons på Mercursenteret

Striper i ulike nyanser

Grått bestemor er helt ute, men kalde farger er fortsatt populært.

– Kalde farger er det mye av, men det skal også være ubestemmelige farger som mørk blondt og brunt med striper i. Det kommer mer stripe-effekter i år, forklarer Marte. Ombre-looken med mørkt hår øverst og lysere ytterst, er ute, men solbleket strandhår med lysere i front, i tillegg til wetlooken er på lista over trendy sommerhår.

– Mot våren og sommeren vil folk ha det lysere, da er det striper eller highlights som gjelder. Alt trenger ikke være like lyst, man kan legge stripene i ulike farger og nyanser, sier Marte.

Ta vare på håret i sola

For herrer er skjeggtrenden kommet for å bli, og ifølge Daniel Kristengård er det stadig flere som anlegger skjegg. Nå skal skjegget være kortere på sidene, og heller lengre under haka.

– Mange spør om råd for tørr hud og skjegg, og da anbefaler jeg olje, og gjerne spesialsjampo og -balsam for skjegg, forteller han. Inn mot den varme og lyse årstida er det lurt å tenke ekstra på håret sitt for å forebygge tørrhet. Marte anbefaler å bruke hårkur, krem, olje og pleiende sprayer for å ta best mulig vare på håret i en periode det kan bli utsatt for mye sol og saltvann.

– Det fins stylingprodukter med fuktighet. Mange kommer inn etter sommeren og klager over at de har så tørt hår, men det er mye som kan gjøres for å ta vare på håret før det tørker ut i sola, forteller hun.