De særtrønderske kirkeklokkene i Vår Frue kirke i Trondheim

Tårnets hemmeligheter

Du kjenner nok til at Bymisjonen holder Vår Frue kirke åpen, med omsorg for medmennesker som lever i samfunnets ytterkant. Men visste du at det fra toppetasjen har blitt holdt våken utkikk etter farer som truet oss alle?

LES MER

Arkitektur på 1-2-tre

Ingen andre byer i Norden har en lengre sammenhengende trehusbebyggelse enn Trondheim. Kanskje ikke så rart da, at vi er stolte av disse trehusene. LØVs tur i byens arkitekturhistorie starter her. På tre.

LES MER

Meningen med livet

Kulturminister Linda Hofstad Helleland mener kultur er det som skaper mening i folks liv. Selv lurer hun fortsatt på hva hun skal bli når hun blir stor.

LES MER
Kåre Ingebrigtsen for LØV -et blad fra Byhaven

Brutterns hjemkomst

Kåre Hedley Ingebrigtsen er ikke så glad i oppmerksomhet, men takket ja til Trondheims mest synlige jobb uten betenkningstid.

LES MER

Treretter med stor pasjon

Erlend og Richard fra Alma Mater har svingt seg på kjøkkenet igjen. De har satt sammen en nydelig treretters med iver og pasjon både hos kokkene og på menyen, som rundes av med en dessert med pasjonsfruktcoulis.

LES MER
Tove Moe Dyrhaug og Niklas Dyrhaug

Vinnerskaller

Mens Niklas Dyrhaug prøver å komme seg fremst i skisporet, holder mamma Tove Moe Dyrhaug orden i sysakene på Lerkendal.

LES MER

Haddy N’jie

Som barn presset hun seg så hardt at hun ennå ikke greier å nyte synet av klassisk ballett. Haddy innrømmer at hun fortsatt jobber for mye, men hun vet hvor grensen går. Og hun kjenner at hun savner å danse.

LES MER
Skeppsholmen i Stockholm

Stockholm i vårt hjerte

Louise er born and raised i Stockholm og har svirret rundt i disse gatene i nesten to tiår. Les hennes beste tips om steder man bare må besøke i Sveriges hovedstad.

LES MER
Sandwich

Matpakke med fransk vri

Det nordmenn kaller bagett, kaller Richard på Alma Mater for sandwich. Uansett navn: Dette blir en god matpakke!

LES MER
Morten Abel i dress, skjorte og slips fra Selected på Byhaven

Abel på alvor

Norges største popstjerne definerer reglene selv. Nå har han bestemt seg for å gi ut debutplate.

LES MER
Urmaker Ronny Næss

Urmaker i 85 år

1. april 1930 åpnet Johan Næss døra til sin urmakerforretning i Dronningens gate 40. 85 år etter er oldesønnen Ronny stolt over at fagkunnskap og håndverk fortsatt preger forretningen.

LES MER

Barcelona

Barcelona en by man ikke blir lei av å utforske, og som man gjerne besøker igjen og igjen.

LES MER
Laks med blåskjell

En glad laks

Det skinner ofte rundt Inge Johnsen, men sjelden stråler han så mye som når han får snakke om kortreist mat. Da gløder det slik at vi kunne stekt en lakseskive på ren strålevarme.

LES MER
Berit Nordstrands yoghurt med nøtter, bær og honning

En smak av honning

Lege og matmisjonær Berit Nordstrand har sagt det før, og hun sier det gjerne igjen: du trenger ikke å droppe det søte for å ha et godt og balansert kosthold.

LES MER
Trondheim sett fra Nidelva

Trondheim sett fra elva

Nidelva setter sitt tydelige preg på Midtbyen, og er et spennende utgangspunkt for å oppdage byen på nytt.

LES MER
Operabygget i Oslo

Trønder i hovedstaden

Vi har samlet en gjeng kjente trøndere til å fortelle om sine favorittsteder, og gi dere en smak av Oslo. 

LES MER
Bringebærterte bakt av Lars Lian på Byhaven

Høstens kaker

Byhaven fyller 15 år samtidig som høstens frukt og bær er på sitt beste. Da passer det fint med en skikkelig feiring.

LES MER
Elghakk med tyttebær

Markas Grøde

– Kjøttet smaker aller best dersom du kjenner jegeren som skøyt elgen, sier Inge Johnsen, med glimt i øyet. Denne gang står en rett med elementer fra marka på plakaten.

LES MER
Finnbiff av Inge Johnsen

Rein mat fra fjellet

Når tyttebæra rødmer og kantarellen kneiser med nakken, da er det godt å være ute på tur. Se for deg en lang dag i frisk fjelluft, som avrundes med ekte fjellmat. Lettvint, men ekte. Og kanskje litt sjølplukka.

LES MER
Simone Eriksrud

Simonelanding

For et år siden levde hun lykkelig som hemmelig hitmaskin et godt stykke utenfor rampelyset. Så tok karrieren en uventet retning, og Simone står igjen fremst på scenen. Alt er som før – og helt annerledes.

LES MER
Bieffektens Sigrid Døsvik høster inn honning fra Byhavens tak

Smaken av Trondheim

En teskje honning fra Byhavens tak inneholder en bies livsverk og nektar fra flere tusen av midtbyens blomster.

LES MER